Αρχική InfoMommy Σχέσεις Η αγάπη δεν αρκεί…

Η αγάπη δεν αρκεί…


…για να κρατήσει ένας γάμος χρόνια, σύμφωνα με τελευταία αποτελέσματα έρευνας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Αυστραλίας. Η έρευνα που έρχεται να καταρρίψει το μύθο της Ωραίας Κοιμωμένης και της Σταχτοπούτας περί αιώνιας αγάπης, μελέτησε 2.500 ζευγάρια που ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου έπειτα από όρκους πίστης, αγάπης και αφοσίωσης. Στο τέλος, οι ερευνητές διατύπωσαν μια σειρά από περιπτώσεις εξαιτίας των οποίων δύο σύντροφοι οδηγούνται σε διαζύγιο. Ανάμεσα σε αυτές, η ηλικία του συζύγου –εάν παντρευτεί μικρότερος από 25 ετών κουβαλά πολύ περισσότερες πιθανότητες να έχει έναν διαλυμένο γάμο-, προηγούμενοι γάμοι και διαζύγια, γονεϊκό ιστορικό με διαζύγια, ανεργία του συζύγου κ.ά.
Αιτία διαζυγίου: Μία από τις επικρατέστερες αιτιολογίες των διαζυγίων κρύβεται πίσω από ένα γονίδιο, το οποίο ρυθμίζει την ποσότητα βαζοπρεσίνης στον εγκέφαλο. Όταν λοιπόν εκλύονται μεγάλες ποσότητες από αυτή την ορμόνη, οι επιστήμονες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο συγκεκριμένος σύζυγος θα μείνει… προσκολλημένος στη σύντροφό του για πολλά πολλά χρόνια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.