Αρχική Νέα Η Αθήνα τη νύχτα από το Διάστημα

Η Αθήνα τη νύχτα από το Διάστημα

ο Ιταλός αστροναύτης Πάολο Νέσπολι έχει ένα ενδιαφέρον χόμπι. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο, κλείνεται στο γυάλινο θόλο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και φωτογραφίζει τη Γη. Προσφέρει με τον τρόπο αυτό σε όλους εμάς εδώ κάτω μερικά από τα πιο μαγευτικά πλάνα του πλανήτη μας, με ξεχωριστό ενδιαφέρον πάντα για τους κατοίκους των πόλεων που αιχμαλωτίζονται μέσα από το φακό του. Έτσι, στις 24 Φεβρουαρίου ήταν η σειρά της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), που πρόβαλε ως μια πόλη λαμπερή και γοητευτική μέσα στη μαγεία της νύχτας. Ο Ιταλός αστροναύτης μέχρι σήμερα έχει φωτογραφίσει τις πυραμίδες της Αιγύπτου και το Σινικό Τοίχος στην Κίνα.
Ο γυάλινος θόλος του διαστημικού σταθμού προστέθηκε το 2009 για να βοηθήσει τους έξι αστροναύτες να προσδιορίζουν τη θέση τους, καθώς και για την πραγματοποίηση εργασιών στο εξωτερικό του. Το πανοραμικό παρατηρητήριο "Cupola" αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς τους, προσφέροντάς τους μοναδική θέα προς τη γη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.