Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Η Αθηνά και η Αθήνα

Η Αθηνά και η Αθήνα

Αλήθεια, γνωρίζετε, παιδιά, πώς πήρε το όνομά της η Αθήνα; Και βέβαια, από τη θεά Αθηνά, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η Αθηνά, η αγαπημένη παρθένα κόρη του Δία, που γεννήθηκε πάνοπλη από το κεφάλι του, ήταν η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου.

Η Αθηνά κέρδισε την προστασία της πόλης, αφού μονομάχησε με τον Ποσειδώνα, το θεό της θάλασσας, στο βράχο της Ακρόπολης, ενώπιον των Αθηναίων, οι οποίοι είχαν αποφασίσει ότι όποιος προσέφερε το ωραιότερο δώρο θα την αποκτούσε. Κατά τον αγώνα, ο Ποσειδώνας χτύπησε σε μια πλευρά του λόφου με την τρίαινά του και αμέσως αναβλύθηκε νερό, αλμυρό σαν το νερό της θάλασσας και άρα όχι τόσο χρήσιμο.

Έπειτα χτύπησε με το δόρυ της και η Αθηνά. Στο βράχο τότε φύτρωσε μια ελιά, η οποία θα πρόσφερε στους κατοίκους της πόλης τροφή, λάδι και ξυλεία, ενώ θα αποτελούσε και ένα σύμβολο ειρήνης. Οι Αθηναίοι επέλεξαν την Αθηνά ως προστάτιδα της πόλης τους και την ονόμασαν προς τιμή της Αθήνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.