Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Η ανάγνωση βιβλίων μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης

Η ανάγνωση βιβλίων μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, ανακάλυψαν ότι οι έφηβοι που περνούν περισσότερο χρόνο ακούγοντας μουσική έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν μείζονα κατάθλιψη, ενώ νέοι που περνούν περισσότερο χρόνο διαβάζοντας βιβλία έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με την πάθηση.

Τα ευρήματα ενισχύουν αυξανόμενες ενδείξεις έρευνας που συνδέουν τη συναισθηματική υγεία με την έκθεση σε ψυχαγωγικά μέσα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Brian Primack, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα σαφές αν ο άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη αρχίζουν να ακούν μουσική περισσότερο για να δραπετεύσουν ή αν η ακρόαση μουσικής, σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη ή και τα δυο. Θεωρεί πως ότι και να συμβαίνει μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τους γιατρούς και τους γονείς να αναγνωρίζουν σχέση μεταξύ μέσων ψυχαγωγίας και κατάθλιψης.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι νέοι που είχαν εκτεθεί στη μεγαλύτερη ποσότητα μουσικής σε σύγκριση με όσους άκουγαν μουσική λιγότερο, είχαν 8,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν κατάθλιψη. Όσοι διάβαζαν τα περισσότερα βιβλία είχαν μια στις δέκα φορές πιθανότητες για κατάθλιψη.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Archives of Pediatric and Adolescent Medicine».

Πηγή: iatronet.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.