Αρχική InfoSchool Λύκειο Η διαβούλευση θέλει Ιούλιο για την κατάθεση των μηχανογραφικών

Η διαβούλευση θέλει Ιούλιο για την κατάθεση των μηχανογραφικών

Τον Ιούλιο, μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι τον Μάρτιο, όπως ήταν η αρχική πρόθεση του υπουργείου Παιδείας. Αυτό άφησε να εννοηθεί η υπουργός, 'Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Εκατοντάδες μαθητές, αλλά και γονείς, ζήτησαν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης από το υπουργείο Παιδείας, να μη μεταφέρει πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις την κατάθεση των μηχανογραφικών, διότι αυτό θα αυξήσει το άγχος τους, αφού δεν θα θα γνωρίζουν τις βαθμολογίες τους.

Η υπουργός Παιδείας δεν θέλει πριν λήξει η διαβούλευση να κοινοποιήσει την τελική απόφασή της, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι και φέτος οι απόφοιτοι του λυκείου θα καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία τον Ιούλιο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές και θα γνωρίζουν τις βαθμολογικές τους επιδόσεις.

Αλλωστε, το θέμα της περιόδου κατάθεσης των μηχανογραφικών είχε δοθεί προς διαβούλευση και οι περισσότεροι μαθητές επιθυμούν να μην αλλάξει, προτιμώντας να γνωρίζουν πρώτα τους βαθμούς τους και μετά να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό και να αποφασίζουν ουσιαστικά για την επιστήμη, που θα σπουδάσουν.
«...Το κλίμα πάει προς καλοκαίρι γιατί τα παιδιά στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν τα επιχειρήματά τους και είναι σεβαστά», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και συνέχισε: «Για το μηχανογραφικό είχαμε πει και σας θυμίζω ότι γίνεται μία προσπάθεια να εξορθολογιστεί το σύνολο των διαδικασιών.
...Επειδή υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για τη μία και για την άλλη περίπτωση από την πλευρά του Υπουργείου, για πρώτη φορά στα χρονικά είπαμε να ζητήσουμε την άποψη των ίδιων των μαθητών.
...Την Τετάρτη τελειώνει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων.
...Δεν θα ήθελα να τα αναστατώσουμε σε μία δύσκολη στιγμή ακόμη και όταν πραγματικά υπάρχουν επιχειρήματα, που λένε ότι είναι καλύτερα για τα ίδια τα παιδιά».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.