Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Η εξωσωματική "ύποπτη" για παιδική λευχαιμία

Η εξωσωματική "ύποπτη" για παιδική λευχαιμία

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η πρώτη λύση στην οποία καταφεύγουν τα υπογόνιμα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί καθώς δίνεται λύση σε προβλήματα υπογονιμότητας τόσο της γυναίκας (π.χ. αποφραγμένες σάλπιγγες) όσο και του άντρα (π.χ. ολιγοσπερμίες).

Μια έρευνα που διεξήχθη στη Γαλλία ταράζει τα δεδομένα στο χώρο της υποβοηθούμενης γονιμότητας καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες η διέγερση των ωοθηκών μέσω ορμονών κατά το πρώτο στάδιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας στα παιδιά που θα γεννηθούν. στην εν λόγω έρευνα μελετήθηκαν 2.500 παιδιά μαζί με τις μητέρες του, εκ των οποίων τα 764 παρουσίασαν λευχαιμία ενώ τα υπόλοιπα ήταν υγιέστατα. Παράλληλα εξετάσθηκε ο τρόπος σύλληψης των παιδιών από τις μητέρες τους και οι τυχόν θεραπείες στις οποίες είχαν υποβληθεί πριν γεννήσουν.

Επιπλέον, κατέληξαμ στο συμπέρασμα ότι η χορήγηση ορμονών αυξάνει κατά 2,6 φορές τον κίνδυνο το παιδί να εμφανίσει την πιο κοινή μορφή παιδικής λευχαιμίας, την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, ενώ αυξάνει κατά 2,3 φορές τον κίνδυνο για μια πιο σπάνια μορφή, την οξεία μυελοειδή λευχαιμία.

Κίνδυνος υπάρχει και για τα παιδιά εκείνων των μητέρων που προσπάθησαν για πάνω από ένα χρόνο να μείνουν έγκυες και έκαναν τη σχετική ορμονοθεραπεία, αλλά τελικά κατάφεραν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο, χωρίς τη βοήθεια των φαρμάκων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.