Αρχική Περιβάλλον "Η ζωή μιας αρκουδίτσας" ηλεκτρονικό παιχνίδι από την Καλλιστώ

"Η ζωή μιας αρκουδίτσας" ηλεκτρονικό παιχνίδι από την Καλλιστώ

Όταν το παιχνίδι συναντά τη γνώση, τα αποτελέσματα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αυτό αναμένεται και με το νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και δημιούργησε η Καλλιστώ, περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιών και μέσω του παιχνιδιού να μάθουν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αρκούδα και τη ζωή της στο δάσος. Με τη χρήση νέων τεχνολογιών, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ βοηθάει τα παιδιά να μετατρέψουν τη θεωρία σε πράξη ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την ενεργητική μάθηση.

Το παιχνίδι ξεκινάει όταν το μικρό αρκουδάκι χάνει τη μαμά του και πρέπει πια μόνο του να θυμηθεί όλα όσα είχε μάθει έως τότε και να καταφέρει να επιβιώσει στο δάσος. Τα παιδιά καλούνται να καθοδηγήσουν τη μικρή αρκούδα με σκοπό να ξαναβρεί στο τέλος τη μαμά της. Μέσα από την περιπέτεια της αρκουδίτσας και την περιπλάνησή της στο δάσος, οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλές πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες της αρκούδας, το χειμέριο ύπνο αλλά και τους κινδύνους που έχει να αντιμετωπίσει.

Το παιδί μέσα από το παιχνίδι θα αντιληφθεί πως οι κυριότεροι κίνδυνοι για την αρκούδα προέρχονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και πως πάντα υπάρχουν τρόποι έτσι ώστε αρκούδα και άνθρωπος να συνυπάρχουν αρμονικά! Το παιχνίδι θα αποτελέσει το όχημα, ώστε τα ίδια τα παιδιά να συμμετάσχουν στη διαδικασία της περιβαλλοντικής τους ευαισθητοποίησης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.