Αρχική Νέα Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει

Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει

Το Θέατρο «Κάτω απ’ τη γέφυρα» θα φιλοξενήσει τη νέα σεζόν ένα σημαντικό θεατρικό έργο για παιδιά με τίτλο «Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει».
Πρόκειται για το γνωστότερο (στη χώρα μας) «παραμύθι» του πολύ σημαντικού Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda (Λουίς Σεπούλβεδα).
Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Δαφνής.
Τη μουσική ο Νίκος Τσέκος.

Λίγα λόγια για το έργο

H Κενγκά (μια ετοιμόγεννη γλαρίνα) μεταναστεύει σε πιο ζεστές περιοχές.
Σε μια στάση… μεσοπέλαγα, λερώνει τα φτερά της σε μια πετρελαιοκηλίδα. Ετοιμοθάνατη, καταφέρνει να φτάσει στην πλησιέστερη στεριά κι εκεί, στο μπαλκόνι ενός σπιτιού που μένει ο (μαύρος και χοντρός) γάτος Ζορμπάς.
Λίγο πριν ξεψυχήσει, του ζητάει να της υποσχεθεί να μη φάει το αυγό (που όπου να ‘ναι θα γεννήσει) να το… κλωσήσει κι όταν έρθει η ώρα, να μάθει το γλαρόνι να… πετάει.
Ο Ζορμπάς δίνει το λόγο της τιμής του και… μπαίνει σε μπελάδες.
Οι εχθροί πολλοί. Γάτοι λιμανίσιοι, ποντίκια κι άνθρωποι.
Στο τέλος ο Ζορμπάς αναγκάζεται να σπάσει τον όρκο των ζώων και να μιλήσει… ανθρώπινα, ζητώντας βοήθεια από έναν ποιητή.
Αφού μόνο οι ποιητές μπορούν ακόμη να βοηθήσουν ένα πλάσμα να «πετάξει».
Έργο τρυφερό κι ανθρώπινο (αν και πρωταγωνιστούν ζώα) βάζει ένα σωρό ζητήματα στους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές. Όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η αγάπη για τα ζώα, η ευθύνη που ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει για να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Λουίς Σεπούλβεδα, γεννήθηκε στο Ovalle (περιοχή στα Βόρια στη Χιλή) το 1949. Συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στο στρατοκρατικό καθεστώς.
Για τη δράση του καταδικάστηκε σε φυλάκιση εικοσιοκτώ χρόνων. Αποφυλακίσθηκε με ενέργειες της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά εξορίστηκε από τη Χιλή.
Έγραψε ποιήματα, θεατρικά έργα διηγήματα και δημιούργησε θεατρικές ομάδες στο Περού και την Κολομβία. Ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία.
Έζησε για μήνες στον Αμαζόνιο με τους Ινδιάνους Σουάρ. Αυτή η εμπειρία του έδωσε υλικό για το πρώτο του μυθιστόρημα «Ο γέρος που έλεγε ιστορίες αγάπης».
Στρατεύτηκε στο κίνημα «Σιμόν Μπολιβάρ» και συμμετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα της Νικαράγουας. Από το 1980 ζει στην Ευρώπη και συνεργάζεται με την Greenpeace.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.