Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Η κόρη μου είναι σχεδόν τεσσάρων και της αρέσει πάρα πολύ η σοκολάτα. Επειδή το καταλάβαμε από νωρίς αυτό, πολύ σπάνια στο σπίτι υπάρχει άλλου είδους σοκολάτα πέρα από μαύρη...

Η κόρη μου είναι σχεδόν τεσσάρων και της αρέσει πάρα πολύ η σοκολάτα. Επειδή το καταλάβαμε από νωρίς αυτό, πολύ σπάνια στο σπίτι υπάρχει άλλου είδους σοκολάτα πέρα από μαύρη...

Ερώτηση. Καλημέρα. Η κόρη μου είναι σχεδόν τεσσάρων και της αρέσει πάρα πολύ η σοκολάτα. Επειδή το καταλάβαμε από νωρίς αυτό, πολύ σπάνια στο σπίτι υπάρχει άλλου είδους σοκολάτα πέρα από μαύρη. Επίσης, έχω βρει μια συνταγή για μερέντα που είναι για διαβητικούς και θεωρώντας τη πιο υγιεινή, τη φτιάχνω συνέχεια. Στη συνταγή αυτή υπάρχει αντί για ζάχαρη φρουκτόζη, αλλά δεν τη βάζω γιατί δεν ξέρω αν κάνει για παιδιά. Αντί αυτής βάζω μαύρη ζάχαρη. Είναι σωστό που προσπαθώ να βρίσκω γλυκές συνταγές -για διαβητικούς- για τη μικρή; Προσπαθώ να μην της στερήσω το γλυκό, αλλά δεν θέλω να μαθαίνει σε παχυντικές τροφές.

Απάντηση
Ευχαριστούμε θερμά για την απάντηση τον Γιώργο Μίλεση, MSc Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Μέλος Π.Σ.Δ. & Ελ. Ιδρ. Γαστρεντερολογίας-Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ) και Επιστημονικό Διευθυντή του δια... της Τροφής (http://www.dia-trofis.gr )

Η εκτίμηση μου είναι ότι χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο τα γλυκά. Καταρχήν, μου δώσατε την εντύπωση, μέσα από το γράμμα σας, ότι δώσατε πολύ νωρίς γλυκά στο παιδί (μελέτες υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γεύονται τη ζάχαρη μετά τα 3 τους έτη!).
Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι συστήνεται η αποφυγή των τεχνητών γλυκαντικών στα παιδιά, όπως αυτά που περιέχονται στα ειδικά για διαβητικούς σκευάσματα. Η μαύρη σοκολάτα όμως είναι μια καλή εναλλακτική λύση.
Καλό θα ήταν επίσης να της δίνετε μικρές ποσότητες, κάθε δεύτερη μέρα, απαραίτητα και μόνο ως επιδόρπιο. Σε καμιά περίπτωση δεν δίνουμε γλυκά σε ένα παιδί όποτε αυτό το ζητήσει!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.