Αρχική InfoMommy Νέα Η Μαριάννα Το Ίδρυμα Λάτση χορηγεί την ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης

Η Μαριάννα Το Ίδρυμα Λάτση χορηγεί την ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης

Με ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική λειτούργησε πριν από λίγες ημέρες, ημέρα γενικής εφημερίας, το νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, χάρη στη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση. Η Παιδιατρική Κλινική, που εγκαινιάστηκε από την κα. Μαριάννα Λάτση παρουσία του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, ανακαινίστηκε ριζικά με δαπάνη 300.000 ευρώ και διαθέτει 38 υπερσύχρονες κλίνες σε μία έκταση 500 τ.μ.

Το πρόσωπο - κλειδί πίσω από όλη αυτή την ιστορία είναι μια 27χρονη σήμερα αρχιτεκτόνισσα, η Έμιλυ Καμαρινοπούλου, η οποία, όταν πριν τρία χρόνια κατά τη νοσηλεία του αδελφού της στο Γεννηματάς, διαπίστωσε τις ελλείψεις που υπήρχαν, συνέλαβε την ιδέα να υποβάλει στο Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση πρόταση για χρηματοδότηση μελέτης για την ανακαίνιση της παιδιατρικής κλινικής.

Τότε είχαν υποβληθεί 800 μελέτες από τις οποίες επιλέχτηκαν οι 12 εκ των οποίων πιο πρωτότυπη θεωρήθηκε η μελέτη που υπέβαλε η Έμιλυ Καμαρινοπούλου, σε συνεργασία με τις συναδέλφους της Αθηνά Παπαδοπούλου και Μαριάννα Τερζή και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Λάτση για ένα χρόνο με το ποσό των 12.000 ευρώ.

Πριν από μόλις 2,5 μήνες ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος γνωρίζοντας τις ελλείψεις που υπήρχαν στην Παιδιατρική Κλινική του Γεννηματάς ζήτησε από την κα. Λάτση τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε άμεσα από το Ίδρυμα Λάτση και μέσα σε χρόνο ρεκόρ η Παιδιατρική Κλινική ανακαινίστηκε ριζικά βάσει της επικαιροποιημένης μελέτης της Εμιλυ Καμαρινοπούλου και των συνεργατριών της.

Η κ. Λάτση ανέφερε ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας αποτελεί χρέος και ευθύνη για την πατρίδα η συνεισφορά σε τέτοια έργα. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της που τα παιδιά θα νοσηλεύονται πλέον σε ένα σύγχρονο περιβάλλον όπου και οι γιατροί θα ασκούν καλύτερα το λειτούργημά τους.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς, Κώστας Τσιτουρίδης μιλώντας για την ιστορία του νοσοκομείου ανέφερε ότι κατασκευάστηκε το 1891, πιθανόν από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, ενώ το 1922 μετατράπηκε στο Κεντρικό Νοσοκομείο Προσφύγων με δωρεά της Ελενας Βενιζέλου και του Εμμανουήλ Μπενάκη. Από το 1986 λειτουργεί στο νοσοκομείο Παιδιατρική, Παιδοχειρουργική και Παιδορθοπαιδική Κλινική.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.