Αρχική InfoTeens Βιβλία για εφήβους Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο

Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της κεντρικής Πελοποννήσου τη δεκαετία του ’60 εκτυλίσσονται ιδιότυπες, σκληρές και πολλές φορές ανελέητες μάχες με πρωταγωνιστές τα αγόρια της πάνω και της κάτω ρούγας. Ώσπου ο ερχομός ενός πολιτικού εξορίστου μουσικοσυνθέτη φέρνει τα πάνω κάτω στη μικρή κλειστή κοινωνία.Ο πετροπόλεμος, άγνωστος στους σημερινούς εφήβους, δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι. Ήταν άσκηση επιβίωσης, προϋπέθετε σχέδιο, στρατηγική, γνώση της ψυχολογίας του αντιπάλου. Ταυτόχρονα είχε τους κανόνες και το τελετουργικό του, που τηρούνταν με ευλάβεια.
Θέμα του βιβλίου είναι η ζωή στην επαρχία του '60 και η δικτατορία, δοσμένα μέσα από μια πολύ καλογραμμένη εξιστόρηση βιωμένων γεγονότων. Ο "πολιτικός εξόριστος μουσικοσυνθέτης" δεν είναι άλλος παρά ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος όμως δεν αναφέρεται με το όνομά του. Επίσης, η γλώσσα είναι αυθεντική και συντελεί στο να μεταφέρεται η ατμόσφαιρα της εποχής. Τέλος, οι υποσημειώσεις επιτρέπουν στον συγγραφέα να είναι πιστός στην απόδοση της εποχής και παράλληλα δίνουν επιπλέον πληροφορίες για λέξεις ή ιστορικά γεγονότα σε όποιον αναγνώστη θελήσει να ανατρέξει σε αυτές. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε νέους αλλά και σε μεγαλύτερους που θα θυμηθούν τη δική τους νεότητα.

Συγγραφέας: Δημήτρης Σπύρου
Εκδόσεις: Πατάκη
ISBN: 978-960-16-4001-3
Σελίδες: 248,
Τιμή: 11,7 €


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.