Αρχική Συνεντεύξεις Η Νταϊάν Κόχυλα στο infokids.gr: "Δεν πιστεύω στα μάτια μου όταν βλέπω τι τρώνε οι συμμαθητές των παιδιών μου στο προαύλιο για κολατσιό."

Η Νταϊάν Κόχυλα στο infokids.gr: "Δεν πιστεύω στα μάτια μου όταν βλέπω τι τρώνε οι συμμαθητές των παιδιών μου στο προαύλιο για κολατσιό."


H Νταϊάν Κόχυλα κατόρθωσε να μας βάλει σε πρόγραμμα και τα Σαββατοκύριακα, αφού στις 8 το βράδυ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή δεν χάνουμε το απολαυστικότατο  "Τι θα φάμε σήμερα, μαμά;", που προβάλλεται από την τηλεόραση του Alpha. Μάλιστα πέτυχε και κάτι ακόμα. Να κάνει και τους ορκισμένους εχθρούς των εκπομπών μαγειρικής, να περιμένουν να τη δουν. Ο λόγος, απλός. Είναι τόσο άμεση, χαλαρή, γελαστή και άνετη μανούλα και η ίδια στην κουζίνα της, ώστε μας πείθει πως μπορούμε κι εμείς με την ίδια ευκολία να φτιάξουμε τα γευστικά της πιάτα, που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

- κ. Κόχυλα, η εκπομπή σας είναι μια από τις πιο πετυχημένες στο είδος της. Τι πιστεύετε για την επιτυχία της εκπομπής σας; Πού την αποδίδετε; Παίζει ρόλο το ότι είστε τόσο άμεση και οικεία όσο χρειάζεται ο τηλεθεατής και οι προτάσεις σας τόσο εύκολες όσο θέλει η σύγχρονη μαμά για να έχει έτοιμο ένα σωστό φαγητό για την οικογένειά της.

Καταρχάς να πω πόσο ευγνώμων είμαι που έχει καλή πορεία η εκπομπή. Είναι όμως πάνω απ' όλα μια δουλειά εντελώς ομαδική και ίσως το γεγονός ότι αρέσει στον κόσμο έχει να κάνει με την ομαδική προσέγγισή μας, ξεκινώντας από την αρχική ιδέα του Σίμου Μαγγανή (GreenOliveFilms), που αγκαλιάστηκε από την Lidl, διότι η ιδέα να μαγειρεύει κανείς απλά, καλά, οικονομικά και υγιεινά συμφωνεί και με τη φιλοσοφία της. Με το συνεργείο επίσης έχουμε γίνει, μετά από 12ώρες καθημερινά, μια "οικογένεια" -- μαγειρεύουμε και τρώμε2 γεύματα την ημέρα μαζί. Δέσαμε. Όλοι δίνουμε το 100% του εαυτού μας και αυτό φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα.

- Πώς προέκυψε το concept; Οι προτάσεις σας αφορούν μόνο τις μανούλες; Εμείς πάντως είδαμε και παιδάκια να σας παρακολουθούν απορροφημένα.

Όπως είπα, η αρχική ιδέα ήταν του Σίμου Μαγγανή, ιδιοκτήτη της εταιρείας παραγωγής GreenOliveFilms. Πράγματι ο κ. Μαγγανής έχει όραμα και το πραγματοποιεί, με μεθοδικότητα, υπομονή, σκέψη και πίστη! Σίγουρα όμως οι προτάσεις δεν είναι μόνο για μανούλες. Είναι για όποιον αντιμετωπίζει το καθημερινό δίλημμα τι θα μαγειρέψει, τι θα φάει, είτε είναι μόνος/η του, είτε είναι ζευγάρι, είτε είναι οικογένεια.

- Το καλό φαγητό -και υγιεινό- μπορεί να είναι και οικονομικό;

Όχι "μπορεί" -- πρέπει να είναι! Το πιο υγιεινό αλλά και οικονομικό φαγητό είναι αυτό που φτιάχνεται σύμφωνα με την εποχή. Υγιεινό τραπέζι σημαίνει ισορροπία και ποικιλία. Προσπαθούμε μέσα στην εβδομάδα να προτείνουμε πολλά λαχανικά, όσπρια, ψάρι και κρέας.

- Η εκπομπή σας είναι και έντονα βιωματική. Δανείζεστε στοιχεία από την προσωπική σας ζωή, την καθημερινότητά σας, τα οποία μεταφέρετε στο γυαλί με πολύ φυσικό τρόπο. Επίσης εμφανίζονται πρόσωπα του συγγενικού σας περιβάλλοντος. Ήταν εύκολο να τους πείσετε ή συναντήσατε αντιδράσεις;

Δεν ήταν δύσκολο. Ότι είναι πρωτότυπο ναι, αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και έτσι πράγματι προέκυψε. Όσον αφορά τα στοιχεία της δικής μου ζωής, είμαι από την φύση μου άμεση και επικοινωνιακή. Υπό την κατεύθυνση του Σίμου βρήκαν οπτική έκφραση σε αυτά τα στοιχεία.

- Τι νομίζετε πώς πρέπει να προσέχει μία μαμά όταν μαγειρεύει για την οικογένεια της;

Πιστεύω ότι πρέπει να βάλει λαχανικά και όσπρια στο τραπέζι της, σαν κυρίως φαγητά, 3-4 φορές την εβδομάδα, να υπάρχει πάντα σαλάτα, να δίνει στα παιδιά της φρούτα για σνακ στο σχολείο κλπ. Δεν πιστεύω στα μάτια μου πολλές φορές όταν βλέπω τι τρώνε οι συμμαθητές των παιδιών μου στο προαύλιο για κολατσιό. Και ίσως ένα μήνυμα είναι ότι η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία. Γνωρίζω πολλές γυναίκες που έχουν αυτή τη στάση απέναντι σε κάτι που δίνει χαρά. Δεν είναι, ας πούμε σαν... το σιδέρωμα!

- Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε να ασχοληθείτε τόσο έντονα με τη μαγειρική και τη γευσιγνωσία;

Δεν ξέρω, πραγματικά! Έτυχε, βρήκα το στοιχείο μου νωρίς και ακολούθησα τον δρόμο αυτό.

- Είστε διεθνώς καταξιωμένη μέσα από τη δουλειά σας, είτε ως δημοσιογράφος, είτε ως συγγραφέας ή σύμβουλος σε πανεπιστήμια. Εσείς τι απολαμβάνετε περισσότερο να κάνετε;

Μ'αρέσει να έχω μια κουζίνα όπου βράζουν πολλές κατσαρόλες συγχρόνως! Είναι η ανήσυχη φύση μου.

- Στην κουζίνα σας, επί τω έργω δηλαδή, τι σας αρέσει περισσότερο να κάνετε;

Μάλλον να βράζω εγώ η ίδια σε χύτρα ταχύτητος! Χμμμ.... τι φαγητά εννοείτε; Σίγουρα οι πίτες. Έτσι έμαθα και στα παιδιά μου να τρώνε εύκολα τα χορταρικά.


- Είστε αυστηρός κριτής με τη μαγειρική των οικείων σας;

Στο σπίτι όλοι μαγειρεύουμε και ο άνδρας μου ο Βασίλης Στενός, ο οποίος είναι καλλιτέχνης και μαγειρεύει φανταστικά.

- Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο;

Είναι σαν να με ρωτάτε ποιο από τα παιδιά μου αγαπάω περισσότερο!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.