Αρχική Νέα Η Οικογένεια του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode μεγαλώνει με οχτώ νέες πόλεις!

Η Οικογένεια του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode μεγαλώνει με οχτώ νέες πόλεις!

ΠαιδειατροφήΈνα πρόγραμμα που στοχεύει στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, με μηνύματα που απευθύνονται στοχευμένα στο παιδί και την οικογένειά του και τα οποία βασίζονται σε επιστημονικές συστάσεις, δεν μπορεί παρά να έχει επιτυχία και να διευρύνεται. Έτσι, το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode το οποίο θα έχει διάρκεια 4 χρόνια με την έλευση του νέου έτους υποδέχεται στην ομάδα του τους δήμους Άμφισσας, Αναβύσσου, Γαλατσίου, Θηβαίων, Κηφισιάς, Κορίνθου, Νέας Φιλαδέλφειας και Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode μετρά ήδη πέντε πιλοτικές πόλεις, αυτές της Αγίας Παρασκευής, του Αιγίου, της Αργυρούπολης του Παλαιού Φαλήρου και του Περάματος ενώ με την εισαγωγή των νέων μελών φτάνει αισίως τους 13 συμμετέχοντες δήμους.

Η Εθνική συντονίστρια του προγράμματος Έλενα Στάμου δήλωσε: “Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τις νέες πόλεις στο πρόγραμμα. Η πληθώρα αιτήσεων συμμετοχής νέων δήμων που λαμβάνουμε υποδεικνύει πως το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ μεγαλώνει, αποκτά άλλο αντίκτυπο και μεγαλύτερη επιρροή. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους βασικούς στόχους του. Να αγγίξει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες σε όλη τη χώρα”.

Μέχρι σήμερα, και μετά από έναν περίπου χρόνο λειτουργίας του προγράμματος, χιλιάδες παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας έχουν ενημερωθεί για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας μέσω ενεργειών και δράσεων όχι μόνο του εθνικού συντονιστή αλλά και των δήμων που συμμετέχουν στο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode. Ομιλίες, αθλητικoί αγώνες, παιδικοί διαγωνισμοί, αναρτήσεις αφισών και διανομή φυλλαδίων είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες που «έτρεξαν» μέσα στο χρόνο οι συμμετέχοντες δήμοι. Οι νεοεισαχθέντες δήμοι θα προσθέσουν φρέσκια πνοή και νέες ιδέες ενισχύοντας τους σκοπούς του προγράμματος ώστε να γίνει ευρέως γνωστό. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της επιλογής των πόλεων, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο να ενταχθούν δήμοι τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, εφόσον στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2012 να εκπροσωπείται το σύνολο των διαμερισμάτων της χώρας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο των τοπικών υπευθύνων των νέων πόλεων θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιανουαρίου, ενώ η συντονιστική ομάδα του προγράμματος δηλώνει σίγουρη ότι τα νέα μέλη του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ θα μπορέσουν πολύ γρήγορα να συντονιστούν και να ξεκινήσουν δυναμικά τις ενέργειες και τις εκδηλώσεις τους.

Η επίσημη παρουσίαση των νέων πόλεων του προγράμματος θα γίνει στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2010, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Στο συνέδριο αυτό θα τεθούν επίσης οι ετήσιοι στόχοι του προγράμματος και οι νέες θεματικές ενότητες που θα ακολουθήσουν οι πόλεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.