Αρχική Περιβάλλον Η οικολογική εκστρατεία της Κέιτ Μπλάνσετ

Η οικολογική εκστρατεία της Κέιτ Μπλάνσετ

Ένας καθολικός ιερέας, ένας, βραβευμένος με Νόμπελ επιστήμονας, ο πρώην πρωθυπουργός Μάλκολμ Φράσερ και η βραβευμένη με Όσκαρ, ηθοποιός, Κέιτ Μπλάνσετ. Ιδού κάποιοι από τους επιφανείς Αυστραλούς που στήριξαν τη Δευτέρα 30/5 το -διόλου δημοφιλές- σχέδιο της κυβέρνησης να φορολογήσει όσους μολύνουν το περιβάλλον εκπέμποντας αέρια άνθρακα.

Εκατόν σαράντα προσωπικότητες και οργανισμοί συστρατεύτηκαν υπογράφοντας μια αναφορά που υποστηρίζει το σχέδιο της κεντροαριστερής κυβέρνησης με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας ύψους ενός εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία χρηματοδοτείται από περιβαλλοντικές ομάδες και οπαδούς τους.

Το αντίπαλο συντηρητικό κόμμα των Δημοκρατικών είναι αντίθετο σ' αυτό το σχέδιο. Το εργατικό κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση επιθυμεί να φορολογήσει όσους μολύνουν το περιβάλλον αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2012, αλλά έχει «κολλήσει» σε διαπραγματεύσεις σχετικά με το ύψος του φόρου.

Η χώρα είναι από τις πρώτες σε εκπομπές αερίων ανά κάτοικο, που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Πηγή: www.tovima.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.