Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο Η Σάσα Βούλγαρη μάς προσκαλεί στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα στην Οικία Κατακουζηνού!

Η Σάσα Βούλγαρη μάς προσκαλεί στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα στην Οικία Κατακουζηνού!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας σπουδαίος γιατρός ο Άγγελος Κατακουζηνός και μια όμοφη αρχόντισσα, η γυναίκα του, η Λητώ. Ήταν ένα ζευγάρι αγαπημένο κι είχαν πάντα στο φιλόξενο σπίτι τους πολλούς φίλους. Το όμορφο σπίτι τους που έρχεται από τα χρόνια τα παλιά, είναι γεμάτο με ζωγραφιές, και πολύτιμα αντικείμενα, με ιστορίες από ανθρώπους σπουδαίους, με μυστικά κρυμμένα στις γωνιές του που περιμένουν από μας να τα ανακαλύψουμε...Μες το σπίτι κρύβονται: μια Γοργόνα, και ένας Μυστικός Ναύτης, ένα Δέντρο Μαγικό και μια Παραμυθένια Λίμνη, ένας Καθρέφτης των Παραμυθιών κι ένας Πολύχρωμος Καναπές που ταξιδεύει τα βράδια... κι άλλα πολλά!!! Λέτε να τα βρούμε;
Η αγαπημένη σας παραμυθού, Σάσα Βούλγαρη, και η παιδαγωγός Βίκυ Παπαδοπούλου ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών διοργανώνουν ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά πρόγραμματα για παιδιά δημοτικού στης αρχόντισσας Λητώς το σπιτι.
Ελατε να εξερευνήσουμε τα μυστικά του μαγικού σπιτιού, να μάθουμε για αντικείμενα και πίνακες σπουδαίων καλλιτεχνών που έφτιαξαν έργα, να μάθουμε σαν σε παραμύθι πως ήταν η ζωή στην παλιά Αθήνα, να ζωντανέψουμε με θεατρικό παιχνίδι σκηνές από τη ζωή του σπιτιού, να ακούσουμε ιστορίες από τη Σάσα και... να φτιάξουμε και δικές μας, να ζωγραφίσουμε και να κάνουμε μαγικές κατασκευές με τη Βίκυ, να κάνουμε κολλάζ και κόμικ και...
Ο σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έναν άλλο τρόπο ζωής σε ένα σπίτι που υπήρξε φημισμένο φιλολογικό σαλόνι της εποχής του και φιλοξένησε προσωπικότητες της «γενιάς του 30» , να εμπνευστούν από τους πίνακες, τα αντικείμενα, τους χώρους και τα πρόσωπα της εποχής και να καλλιεργήσουν την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους ακούγοντας ιστορίες και ποικίλα κείμενα τόσο της προφορικής παράδοσης, όσο και της επώνυμης λογοτεχνικής παραγωγής, αναπτύσσοντας την φιλαναγνωσία τους, να ζωγραφίσουν, να δημιουργήσουν κολλάζ, κόμικ και να αναπαραστήσουν σκηνές με το θεατρικό παιχνίδι, να παίξουν δημιουργικά με τις ιστορίες, να τις εικονογραφήσουν και να τις ζωντανέψουν, εξασκώντας τη γλωσσικής τους ικανότητα, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με άτομα διαφορετικής ηλικίας από τη δική τους, με τρόπο… παραμυθένιο.

Τα παιδιά που μπορούν να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο εργαστήρι, πρέπει να έχουν ηλικία Δημοτικού ώστε να έχουν κατακτήσει επαρκώς τη δυνατότητα να εκφράζονται γλωσσικά.
Το εργαστήρι θα λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι, ώστε να εξυπηρετεί – για κάποιες ώρες - τους γονείς που εργάζονται. Στις ώρες αυτές έχει προβλεφτεί τα παιδιά να ξεκουράζονται, αλλά και να τρώνε κάτι που θα φέρνουν μαζί τους. Επίσης μπορεί να παρέχονται γεύματα από επιλεγμένο catering, με χρέωση των γονέων, κατόπιν συννενόησης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ: (δυνατότητα συμμετοχής ανά εβδομάδα)

1η εβδομάδα: 18 – 22 Ιουνίου
2η εβδομάδα: 25- 29 Ιουνίου
3η εβδομάδα: 2 – 6 Ιουλίου
4η εβδομάδα: 9 – 13 Ιουλίου

ΚΟΣΤΟΣ:
150 Ευρώ για την κάθε πρώτη εβδομάδα συμμετοχής και έκπτωση 10% για κάθε επόμενη εβδομάδα

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνηστε με την Σάσα Βούλγαρη στο 210 9572613, 6972 261037

ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΓΕΛΟΥ &a ΛΗΤΩΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
Αμαλίας 4, 105 57, Αθήνα (5ος όροφος)


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.