Αρχική Νέα Η σχολική χρονιά ξεκινά με προβληματισμό

Η σχολική χρονιά ξεκινά με προβληματισμό


Αύριο, Τρίτη, το κουδούνι θα χτυπήσει και οι σχολικές αυλές θα γεμίσουν παιδιά. Για άλλη μια φορά οι καλοκαιρινές διακοπές γίνονται παρελθόν -ελπίζουμε ευχάριστο- και μια νέα σχολικά χρονιά αρχίζει τον κύκλο της με ελπίδες. Ή μήπως όχι;
Οι δάσκαλοι, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης καλωσορίζουν το σχολικό έτος με 24ωρη απεργία, που έχουν προγραμματίσει για την επομένη του αγιασμού.

Στο χώρο των εκαπιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κάνουν λόγο για χιλιάδες κενά. Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε εξορθολογισμό του τρόπου κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών και θα συζητήσει όλες αυτές τις αλλαγές με τα συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ) στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι της Δευτέρας. Με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και δασκάλους θα συναντηθεί και ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας.

«Ο τρόπος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών παρουσιάζει στρεβλώσεις. Όταν έχουν τόσες χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και επιπλέον κάθε χρόνο θέλουμε 15.000 αναπληρωτές για 14.900 σχολικές μονάδες, τότε δεν θα έπρεπε να έχουμε κενά. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η τοποθέτηση δασκάλων και καθηγητών έχει στρεβλώσεις και πρέπει να εξορθολογιστεί και αυτό μελετάμε ώστε οι σχετικές διαδικασίες να είναι αυτοματοποιημένες» δήλωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος.

Βέβαια, το θετικό μήνυμα μάς έρχεται από το χώρο των σχολικών βιβλίων, που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήδη οι δύο πρώτες δόσεις βρίσκονται στα σχολεία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.