Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Η τεχνολογία πάει... σχολείο!

Η τεχνολογία πάει... σχολείο!

Το διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι ψηφιακές συσκευές παίρνουν τη «σκυτάλη» από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης -όπως η τηλεόραση και ο Τύπος- και κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των δασκάλων για τη διδασκαλία στην τάξη. Η τάση αυτή αποτυπώνεται σε έρευνα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, οι οποίοι σε ποσοστό άνω του 80% τάσσονται υπέρ της εισαγωγής διδακτικής ενότητας για την Παιδεία στα Μέσα.

Η χρήση H/Υ και κλειστών εκπαιδευτικών δικτύων στο σχολείο είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των εκπαιδευτικών, με το 48,15% να δηλώνει ότι τα χρησιμοποιεί 2 με 3 φορές την εβδομάδα και το 39,51% σε καθημερινή βάση, συναντώντας τη θετική ανταπόκριση των μαθητών που συμμετέχουν ενεργά (60,49%).

Η πρωτιά του διαδικτύου και των Η/Υ καταγράφεται ως προς την πρόσβαση (19,45%) και τη χρήση (59,26%) στα μέσα επικοινωνίας και από το σπίτι με το 49,38% των εκπαιδευτικών να δηλώνουν ότι έχουν άριστες δεξιότητες χρήσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.