Αρχική Infokids Υγεία Η Vodafone δημιούργησε ιστοσελίδα για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Η Vodafone δημιούργησε ιστοσελίδα για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Η Vodafone δημιούργησε το bsafeonline μια αναλυτική και απλή στη χρήση ιστοσελίδα, από την οποία πλέον όλοι οι γονείς μπορούν να έχουν άμεση, ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου, αλλά και το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Η ιστοσελίδα εστιάζει στις διαφορετικές παιδικές ηλικίες ξεχωριστά ώστε οι γονείς να μπορούν να ενημερωθούν, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους, για το ποιες είναι οι διαδικτυακές υπηρεσίες που προκαλούν το ενδιαφέρουν τους και οι αντίστοιχες προκλήσεις.
Στην ενότητα «Εξοικειωθείτε με την τεχνολογία», οι γονείς μπορούν να εξοικειωθούν με τις δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter), τα blogs, τα forums, τις εφαρμογές (apps), καθώς επίσης και τη διαδικτυακή τηλεφωνία και τηλεόραση.
Επιπλέον, μέσα από το bsafeonline, οι γονείς μπορούν:

- να ενημερωθούν για τις προκλήσεις με τις οποίες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι οι ίδιοι, αλλά και το παιδί τους, κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, όπως είναι τα ενοχλητικά μηνύματα, η κακόβουλη επικοινωνία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, το παράνομο/παραπλανητικό περιεχόμενο και πολλά άλλα να ενημερωθούν πώς μπορούν να ρυθμίζουν τον έλεγχο πρόσβασης στο διαδίκτυο

- να διαβάσουν συμβουλές για ασφαλή χρήση του διαδικτύου που έχουν παραχωρήσει ειδικοί πάνω στο θέμα, όπως οι Κ. Σιώμος, Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο και Μ. Σφακιανάκης, Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και εκπροσώπων διεθνών παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών (π.χ. facebook).

Το bsafeonline εντάσσεται στο πολύπλευρο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που εφαρμόζει η Vodafone και μπορείτε να το επισκεφτείτε στο www.vodafone.gr/bsafeonline.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.