Αρχική InfoSchool Δημοτικό Θεατρική Αγωγή στα Δημοτικά Σχολεία της πιλοτικής εφαρμογής

Θεατρική Αγωγή στα Δημοτικά Σχολεία της πιλοτικής εφαρμογής

Το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής διδάσκεται σε όλες τις σχολικές μονάδες με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Α.Ε.Π.) για δώδεκα ώρες την εβδομάδα από το σχολικό έτος 2010-11.
Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής έχει περιληφθεί και διδάσκεται στα 99 Δημοτικά Σχολεία της πιλοτικής εφαρμογής, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση της 13/09/2011 (Φ.12/819/104706/Γ1/13-9-2011) για το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των μαθημάτων των πιλοτικών σχολείων.
Σημειώνεται ότι για το μάθημα έχει διαμορφωθεί Νέο Πρόγραμμα Σπουδών και Οδηγός για τους εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει για όλα τα μαθήματα. Επίσης, το μάθημα περιλαμβάνεται στις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που πραγματοποιούνται στη διάρκεια αυτής της χρονιάς, ειδικά για τα πιλοτικά σχολεία.
Με Υπουργική απόφαση, που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας, θα περιληφθεί το συγκεκριμένο Αναλυτικό Πρόγραμμα της Θεατρικής Αγωγής, όπως έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται, στο πλαίσιο των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών και έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ψηφιακού Σχολείου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.