Αρχική Περιβάλλον Θεσσαλονίκη: οι μαθητές ζητούν πάρκινγκ για τα ποδήλατά τους

Θεσσαλονίκη: οι μαθητές ζητούν πάρκινγκ για τα ποδήλατά τους

Οι μαθητές του γυμνασίου της Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, ζητούν πάρκινγκ για τα ποδήλατα τους έξω από τα σχολεία, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται καθημερινά με το δικό τους οικολογικό μέσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Ο δήμος έλαβε υπ όψιν το αίτημα των μαθητών και ήδη επεξεργάζεται τεχνική μελέτη για την υλοποίηση του.

Η συγκεκριμένη πρόταση υποβλήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility, η οποία υλοποιείται για 7η χρονιά από τον εθελοντικό οργανισμό για το αστικό περιβάλλον Ecocity, με τη συνεργασία επιστημονικών ιδρυμάτων και οργανισμών.

Σε όλη τη χώρα, οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου, καταγράφουν και μελετούν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους.

Επίσης, πραγματοποιούν συνεντεύξεις και επισκέψεις σε αρμόδιους φορείς, συμπληρώνουν ερωτηματολόγια για τις περιβαλλοντικές συνήθειες των πολιτών και στη συνέχεια επεξεργάζονται τα δεδομένα, για να βγάλουν συμπεράσματα, που θα τους βοηθήσουν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.
Πηγή: Econews


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.