Αρχική InfoTeens Νέα Ισμήνη...η άλλη εκδοχή στο θέατρο Αθήναιον

Ισμήνη...η άλλη εκδοχή στο θέατρο Αθήναιον

Η θεατρική ομάδα "Δημιουργοί" παρουσιάζει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Αθήναιον το έργο του Γιώργου Κοντοπόδη "Ισμήνη….η άλλη εκδοχή", έργο βασισμένο στο μύθο της Αντιγόνης του Σοφοκλή. Με αφορμή το μύθο της Αντιγόνης του Σοφοκλή το έργο μας παρουσιάζει τη σχέση των δύο αδερφών, της Ισμήνης και της Αντιγόνης…σχέση που οδηγεί στα άκρα, που φτάνει μέχρι εκεί που το ανθρώπινο μυαλό ξεστρατίζει…προδίδει..μετανιώνει. Μια σχέση που μπορεί κάποιος να αναγάγει και στο σήμερα, μια και το έργο διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή. Εχοντας πάντα ως οδηγό τον αρχαίο μύθο οι τρεις ηρωίδες (Ισμήνη, Αντιγόνη, παραμάνα) προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο της άρνησης της Ισμήνης να βοηθήσει στην ταφή του αδερφού της, τα βαθύτερα συναισθήματά της απέναντι στην αδερφή και την οικογένειά της και τις αναπότρεπτες καταστάσεις στις οποίες οδηγείται καταλήγοντας να μας δείξει, ότι οι πράξεις μας είναι η αιτία των όσων μας συμβαίνουν, αλλά και όσων χάνουμε σε τούτη τη ζωή.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κοντοπόδης
Σχεδιασμός κοστουμιών: Ελισάβετ Αριστοτέλους
Στίχοι νανουρίσματος Ισμήνης: Όλια Σκανδαλάκη
Φωτισμοί : Νίκος Παπουλίδης

Πού: Αθήναιον, Βασ. Ολγας 35, Θεσσαλονίκη

Πότε: Παρασκευή 11 έως Κυριακή 13 Μαρτίου στις 19:00 και Δευτέρα 14 Μαρτίου έως Παρασκευή 8 Απριλίου 10:00 για σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πόσο:
€12, Είσοδος δωρεάν για τους εκπαιδευτικούς

Τηλέφωνο:
2310832060


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.