Αρχική Νέα "Ιχνηλατώντας τη Ζωγραφική" στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

"Ιχνηλατώντας τη Ζωγραφική" στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Ι.Μ.Κ. με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!» (Δεκέμβριος 2010 - Φεβρουάριος 2011) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, 11.00 π.μ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο, Ιχνηλατώντας τη ζωγραφική.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θέτει ως στόχο να παρουσιάσει στους μαθητές καίριους σταθμούς στην εξέλιξη της ζωγραφικής τέχνης, από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Μέσα από εποπτικό υλικό και εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο μεγάλο ταξίδι της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε συνάρτηση με τον ιστορικο-κοινωνικό περίγυρο. Ξεκινώντας το ταξίδι μας από τις μη-νατουραλιστικές μορφές που θα παρατηρήσουν οι μαθητές στις εικόνες της Βυζαντινής Συλλογής του Μουσείου, θα διανύσουμε μέσα από παρατήρηση και με εποπτικό υλικό, μια πορεία αιώνων με τελικό σταθμό την νέο-εξπρεσιονιστική ζωγραφική του Νίκου Βισκαδουράκη.

Πότε: Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, 11.00 π.μ
Ηλικίες: Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου
Διάρκεια: Προβλέπεται στη μιάμιση ώρα.
Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708(εσωτ: 106) μεταξύ 12.00-14.00 Δευτέρα έως Παρασκευή. Πληροφορίες: Φανή Καμπάνη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.