Αρχική InfoMommy Συμβουλές Καθαρίστε τα χαλιά σας οικολογικά

Καθαρίστε τα χαλιά σας οικολογικά


Πριν την αποθήκευσή του για το καλοκαίρι, γυρίστε το χαλί σας ανάποδα και πατήστε το πριν το καθαρίσετε, όπως θα το πατούσατε και από την κανονική πλευρά του πέλους του. Ακούγεται περίεργο αλλά είναι πολύ αποτελεσματικός τρόπος. Αφήστε το έτσι για 2-3 ημέρες. Έτσι η σκόνη που έχει συσσωρευτεί στο βάθος των τριχών θα μπορέσει να πέσει ευκολότερα.
Αναμείξτε τρία μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μια μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί σας), βουρτσίζετε το χαλί σας μόνο προς την κατεύθυνση του πέλους του. Απλώστε το σε ένα σημείο που έχει σκιά γιατί τα χρώματα θα χάσουν τη ζωντάνια τους εξαιτίας του ήλιου. Το χειμώνα μπορείτε να το καθαρίζετε και να το φρεσκάρετε με τον ίδιο τρόπο. Αφού το καθαρίσετε με την ηλεκτρική σκούπα, βρέξτε με το μείγμα νερού με λευκό ξύδι ένα πανί και περάστε το χαλί σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.