Αρχική InfoMommy Νέα Καθησυχαστικός ο ΕΦΕΤ για το βακτήριο στα ισπανικά αγγούρια

Καθησυχαστικός ο ΕΦΕΤ για το βακτήριο στα ισπανικά αγγούρια

Μετά την ανησυχία στην Ευρώπη σχετικά με τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης, που προκλήθηκε από τα ισπανικά αγγούρια, ο ΕΦΕΤ έρχεται να μας καθησυχάζει λέγοντάς μας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διακινηθεί στη χώρα μας τα ισπανικά αγγούρια στα οποία εντοπίστηκε το βακτήριο E. Coli, εξέδωσε ο ΕΦΕΤ.

Στο συγκεκριμένο βακτήριο απέδωσαν οι γερμανικές αρχές τις πολλαπλές τροφικές δηλητηριάσεις, που σημειώθηκαν στην χώρα τους τελευταία, ενώ εντόπισαν τον συγκεκριμένο ορότυπο του βακτηρίου E. coli σε αγγούρια προέλευσης Ισπανίας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, έχει ενημερώσει τις επιχειρήσεις τροφίμων, σούπερ μάρκετ, συνδέσμους, αγορές, κ.ά., ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, για την αποφυγή γενικά φαινομένων τροφικής δηλητηρίασης, ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνιστά στους καταναλωτές να ακολουθούν τις ορθές πρακτικές υγιεινής κατά την προετοιμασία των γευμάτων.

Δηλαδή πολύ καλό πλύσιμο των λαχανικών με άφθονο καθαρό νερό, ειδικά αυτών που θα καταναλωθούν ωμά και να φροντίζουν για την προσωπική τους καθαριότητα κατά την προετοιμασία του φαγητού, όπως και για την καθαριότητα του χώρου προετοιμασίας του.

Στη Γερμανία πάνω από 270 άνθρωποι έχουν προσβληθεί το επικίνδυνο βακτηρίδιο, από το οποίο έχουν πεθάνει δύο άτομα. Μολυσμένα προϊόντα βρέθηκαν και στη Δανία.

Το Escherichia coli (E. coli) είναι ένα βακτήριο με ραβδοειδές σχήμα, το οποίο αποτελεί μέρος της φυσικής χλωρίδας του εντέρου των θερμόαιμων ζώων και του άνθρωπου. Το βακτήριο αυτό, το οποίο για τα ζώα είναι αβλαβές, στον άνθρωπο, κάποια στελέχη του, μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, με συμπτώματα όπως η διάρροια και, σε σπάνιες περιπτώσεις, αιμολυτική νόσο σε συνδυασμό με νεφρική ανεπάρκεια, ειδικά σε μικρά παιδιά, ανοσοκατασταλμένα άτομα και ηλικιωμένους .


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.