Αρχική InfoTeens Υγεία Και οι έφηβοι στον παιδίατρο!

Και οι έφηβοι στον παιδίατρο!

Τη δυνατότητα στους εφήβους έως 16 ετών να επιλέγουν παιδίατρο ως θεράποντα γιατρό, καθώς και να νοσηλευτούν σε παιδιατρικά νοσοκομεία δίνει απόφαση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, που έλαβε υπόψη σχετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Μέχρι τώρα οι έφηβοι 14-16 ετών μπορούσαν να εξεταστούν και να νοσηλευτούν σε παιδιατρικά νοσοκομεία μόνον όταν έπασχαν από χρόνιο νόσημα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «ο παιδίατρος είναι εκείνος που με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να ασχοληθεί με τον έφηβο έως τουλάχιστον 16 ετών, καθώς γνωρίζει και τα θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και πρόληψης ατόμων τέτοιας ηλικίας. Επιπλέον, το περιβάλλον στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι το πλέον κατάλληλο για τους εφήβους. Με τα μέτρα αυτά υπάρχει η πεποίθηση ότι οι υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται στην εφηβική ηλικία, θα αναβαθμιστούν σε μεγάλο βαθμό».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.