Αρχική InfoDad Καλή φυσική κατάσταση το μυστικό για καλή υγεία

Καλή φυσική κατάσταση το μυστικό για καλή υγεία


Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι το αδύνατο σώμα έχει περισσότερα πλεονεκτήματα και σε ό,τι αφορά την καλή υγεία. Σήμερα, όμως Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας έρχονται να μας αποδείξουν βάσει των ερευνών τους ότι το αδύνατο σώμα δεν είναι συνώνυμο της καλής φυσικής κατάστασης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα των μελετών τους ένα παχύσαρκο άτομο μπορεί να είναι το ίδιο σωματικά υγιές με ένα πιο αδύνατο, αλλά επίσης μπορεί και να παρουσιάζει τον ίδιο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων ή καρκίνου με ένα άτομο φυσιολογικού βάρους.

Οι ειδικοί μελέτησαν δεδομένα που αφορούσαν σε 43.000 Αμερικανούς, από τους οποίους τα 2/3 ήταν παχύσαρκοι. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων έδειξαν ότι 18.500 εθελοντές ήταν μεταβολικά υγιείς.

Πρόκειται για άτομα τα οποία παρά τα παραπανίσια κιλά τους δεν εμφανίζουν υπέρταση ή υψηλές τιμές χοληστερόλης και δεν πάσχουν από διαβήτη. Κατά τους ειδικούς, τα άτομα της συγκεκριμένης κατηγορίας γυμνάζονταν περισσότερο και είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση συγκριτικά με τους υπόλοιπους εθελοντές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.