- InfoKids - http://www.infokids.gr -

Καραμελωμένα μήλα... για να τους γλυκάνετε!

Ένα εύκολο γλύκισμα, που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και να το απολαύσουν όλοι οι αγαπημένοι-καλεσμένοι σας, μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
Για την καραμέλα
225 γραμμ. ζάχαρη καστανή μαλακή
110 ml νερό
1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
2 κουτ. σούπας σιρόπι ζαχαροκάλαμου
25 γραμμ. βούτυρο

Για τα μήλα
6 κόκκινα μήλα
6 χοντρά καλαμάκια για σουβλάκι ή ξυλάκια για παγωτό

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά. Μόλις διαλυθεί, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει μια βράση. Χωρίς να ανακατεύουμε, αφήνουμε την καραμέλα φτάσει σε θερμοκρασία 140 C για 10 περίπου λεπτά. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η καραμέλα σας είναι έτοιμη, ρίξτε λίγη σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν σχηματίζεται μια μικρή σκληρή μπαλίτσα, είναι έτοιμη. Όσο ετοιμάζεται η καραμέλα, περνάμε τα καλαμάκια στα μήλα. Βουτάμε κάθε μήλο στην έτοιμη, καυτή καραμέλα γυρίζοντάς το κυκλικά ώσπου να καλυφθεί με αρκετή ποσότητα. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου μέχρι να στεγνώσουν. Τυλίγουμε κάθε μήλο σε διαφανή ζελατίνη και τα δένουμε με μια μικρή κόκκινη κορδέλα.