Αρχική Διαγωνισμοί Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τον Οδυσσεβάχ στο θέατρο Πόρτα (27/11)

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τον Οδυσσεβάχ στο θέατρο Πόρτα (27/11)

Μια παράσταση που ακούστηκε όσο λίγες και λάτρεψαν τα παιδιά πριν από 40 χρόνια επέστρεψε στη Μικρή Πόρτα, η οποία σε συνεργασία με το infokids.gr προσφέρει σε δύο αγαπημένους αναγνώστες από 1 διπλή πρόσκληση για να την απολαύσουν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 15.00 μ.μ. Μπείτε λοιπόν στην κλήρωση για να δείτε μια ιστορική παράσταση, σκηνοθετεμένη από ταλαντούχους δημιουργούς της νέας γενιάς.

Η ιδέα της παράστασης
Φέτος που η Μικρή Πόρτα συμπληρώνει και γιορτάζει τα σαράντα της χρόνια μια ιδέα που κυριάρχησε ήταν να αναταθεί σε ταλαντούχους καλλιτέχνες της πολύ νεότερης γενιάς, να ανεβάσουν με τον δικό τους τρόπο τον Οδυσσεβάχ, της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Ο Οδυσσεβάχ υπήρξε ορόσημο στη ιστορία της Μικρής Πόρτας. Με το ανέβασμά του, το 1981, τάραξε τα νερά του θεάτρου για παιδιά στη χώρα μας αλλά αποτέλεσε συγχρόνως και την αρχή μιας νέας πορείας για τον ίδιο το θίασο, μιας πορείας που συνεχίζεται ως σήμερα. Μπορούμε να πούμε ότι το έργο θεωρείται πια σχεδόν «κλασικό» στο είδος του γι' αυτό και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το ξαναδούμε μέσα από τα μάτια της σημερινής γενιάς.

Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ. Παράλληλα παρουσιαζόταν και παρουσιάζεται ακόμα σε σχολικές παραστάσεις από Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά σχολεία, ακόμη και Νηπιαγωγεία. Κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ότι γοητεύει θεατές κάθε ηλικίας. Το έργο έχει αντλήσει στοιχεία από την Οδύσσεια, τον Σεβάχ τον Θαλασσινό και διάφορα γνωστά και άγνωστα παραμύθια.
Βασικό του θέμα είναι η νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σ’ αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς.

Εφτά ηθοποιοί-αφηγητές, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους, αναλαμβάνουν να επινοήσουν και να εξιστορήσουν τα πάθη του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του. Σε μια μεγάλη εξέδρα που διαρκώς μεταμορφώνεται βλέπουμε να ξεπηδούν αιφνίδια νησιά, καράβια, δέντρα, γοργόνες, τέρατα και ζώα. Ανάμεσα στην εξέδρα και το κοινό ένας παραμυθάς - σαν επόπτης, συγγραφέας – παρεμβαίνει στην αφήγηση, είτε λεκτικά είτε μουσικά, και άλλοτε την προωθεί, άλλοτε γίνεται ο έκπληκτος θεατής της.

Το μόνο στοιχείο που διατηρείται και σε αυτή την παράσταση είναι τα πασίγνωστα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια θα είναι της Ιωάννας Τσάμη, η κίνηση της Ζωής Χατζηαντωνίου, η μουσική διδασκαλία θα είναι της Νικολέτας Χατζοπούλου που θα επεξεργαστεί και τα μοτίβα των τραγουδιών του Δ. Σαββόπουλου για να δημιουργήσει μουσικές γέφυρες.

Οι φωτισμοί θα είναι Αλέκου Αναστασίου.

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Βουδούρης Γιάννης Κλίνης, Θύμιος Κούκιος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Σωκράτης Πατσίκας, Ελίνα Ρίζου και Γιώργος Χρυσοστόμου

Info


Πού:
Θέατρο Μικρή Πόρτα Μεσογείων 59, Αθήνα


Παραστάσεις:
Σάββατο 3:00 μ.μ, Κυριακή 11:00 π.μ & 3:00 μ.μ

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 77 11 333. Το ταμείο είναι ανοιχτό πρωί 10.00-13.00, απόγευμα 17.30-20.30 καθημερινά πλην Δευτέρας. Για σχολικές παραστάσεις: Εύα Στυλάντερ - Καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής, 10.00-13.30, Τηλ : 210 8658902 & 210 86 65144 (& fax)

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.

Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία για την παράσταση που σας ενδιαφέρει (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).

Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 12.00 μ.μ.

Από κει και έπειτα, ένας από εσάς θα επιλέξει τους 2 τυχερούς.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Το infokids.gr και το θέατρο Πόρτα σάς δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την παράσταση Οδυσσεβάχ, με δεκτές συμμετοχές έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 12:00.
  • Με τη λήξη του διαγωνισμού γίνεται η «κλήρωση» κατά την οποία ένας από εσάς (ο πρώτος που θα στείλει το σχόλιό του με 2 αριθμούς της επιλογής του, θα επιλέξει τους τυχερούς. Φυσικά, δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Οι Διαγωνισμοί μας δημοσιεύονται και στα diagonismos.gr", nethall.gr, http://kerdiseto.blogspot.com/ και jaba.gr

Η κλήρωση του διαγωνισμού ξεκινά με τη δική σας βοήθεια… για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι απλή και… διασκεδαστική.
Επομένως, προσέξτε και έχετε γρήγορα αντανακλαστικά:
Ο πρώτος από εσάς που θα γράψει κάτω από το άρθρο του διαγωνισμού ένα σχόλιο με 2 αριθμούς από το 1 ως το 953 (όσες και οι συμμετοχές) θα επιλέξει τους 2 τυχερούς νικητές.

Οι τυχεροί μας νικητές είναι που θα δουν από κοντά την εκπληκτική παιδική παράσταση Οδυσσεβάχ:

1. Γιάννης Βελεντζάς

2. Ιωάννα Ξυνοπούλου

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.