Αρχική Διαγωνισμοί Κερδίστε 8 βιβλία από τη Νέα σειρά των Εκδόσεων Μεταίχμιο «Τα δικαιώματα του παιδιού».

Κερδίστε 8 βιβλία από τη Νέα σειρά των Εκδόσεων Μεταίχμιο «Τα δικαιώματα του παιδιού».

Το Infokids.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν διαγωνισμό εκ του οποίου 8 νικητές θα κερδίσουν από 1 βιβλίο της νέας σειράς των Εκδόσεων Μεταίχμιο «Τα δικαιώματα του παιδιού».

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα του διαγωνισμού μας και να απαντήσετε σωστά στο σημείο "ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ" στο ερώτημα: «Ποια είναι η πρώτη αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού;»

Λίγα λόγια για τα βιβλία
Σε κάθε βιβλίο της σειράς παρουσιάζεται μία από τις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Μέσα από μία απλή και ενδιαφέρουσα ιστορία, ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα της κάθε αρχής. Στο τέλος κάθε βιβλίου παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

 Το παιδί που δεν είχε δει τον ήλιο
Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Βαμβακοχώρας έχουν έναν μονάκριβο γιο. Οι σοφοί του βασιλείου ανακοινώνουν πως η υγεία του είναι πολύ επισφαλής και προτείνουν στους βασιλείς να προστατεύουν το παιδί τους από το καθετί. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα ακολουθούν τη συμβουλή τους: κλείνουν της πόρτες του παλατιού και καλύπτουν τα πάντα με πολλές στρώσεις από μάλλινα και βαμβακερά υφάσματα. Όμως ο νεαρός πρίγκιπας είναι γεμάτος περιέργεια, όπως όλα τα παιδιά, και αποφασισμένος να ανακαλύψει τον κόσμο…
Η ιστορία αυτή βασίζεται στη Δεύτερη Αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κάθε παιδί πρέπει να απολαμβάνει ιδιαίτερη προστασία, όμως πάντα σε συνθήκες ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

 

 Το μαγικό κουτί της Αριάδνης
Η Αριάδνη έχει ένα μαγικό κουτί, μέσα στο οποίο ζουν πέντε ζωηρόχρωμα λαγουδάκια. Τα λαγουδάκια αυτά είναι μικρά και χρειάζονται βοήθεια για να βρίσκουν τροφή, να μην αρρωσταίνουν και να είναι χαρούμενα. Έτσι, η Αριάδνη σύντομα αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των μεγάλων –γονιών, γιατρών και δασκάλων– ώστε να μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά, και πόσο μεγάλη ευθύνη είναι η φροντίδα των παιδιών.
Η ιστορία αυτή βασίζεται στην Τέταρτη Αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κάθε παιδί πρέπει να έχει τροφή, στέγη, ψυχαγωγία και ιατρική περίθαλψη.

 Ο Αμίν έχασε τον δρόμο του
Ο Αμίν ανήκει στη νομαδική φυλή των Τάκα-Τάκα, που μετακινείται συνέχεια μέσα σε μια χώρα που λέγεται Ακίντα. Μια μέρα ξεσπάει μια ξαφνική και τρομερή καταιγίδα, και ο Αμίν χάνει τους ανθρώπους της φυλής του. Προσπαθεί λοιπόν να ζήσει με τα πλάσματα της ζούγκλας. Πώς όμως μπορεί να νιώσει άνετα κοντά τους αν δεν τον βοηθήσουν και αυτά;
Η ιστορία αυτή βασίζεται στην Τρίτη Αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κάθε παιδί πρέπει από τη γέννησή του να έχει όνομα και εθνικότητα.

 Το μονοπάτι του Σοφού
Τρία παιδιά από τρία διαφορετικά χωριά κατευθύνονται προς τον Ναό του Σοφού για να γίνουν μαθητές του. Ο Σοφός θα επιλέξει μόνο ένα παιδί, κι έτσι τα παιδιά ανταγωνίζονται για να τον εντυπωσιάσουν. Στον δρόμο για τον Ναό όμως αντιλαμβάνονται πως ο καθένας μόνος του είναι δύσκολο να τα καταφέρει, και αποφασίζουν να συνεργαστούν. Όταν φτάνουν στον Ναό του Σοφού, τα περιμένει μια μεγάλη έκπληξη…
Η ιστορία αυτή βασίζεται στην Πρώτη Αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κάθε παιδί πρέπει να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα, χωρίς την παραμικρή διάκριση.

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό
Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο και email) και απαντάτε στο ερώτημα «Ποια είναι η πρώτη αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού;»
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 2.00 μ.μ.

 
Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Το infokids.gr και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν διαγωνισμό και προσφέρουν σε 8 τυχερούς αναγνώστες από 1 βιβλίο της νέας σειράς «Τα δικαιώματα του παιδιού», με δεκτές συμμετοχές από την Πέμπτη 14 Απριλίου έως και την Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 2.00 μ.
  • Με τη λήξη του διαγωνισμού γίνεται η «κλήρωση» κατά την οποία θα κληρωθούν όσοι έχουν απαντήσει σωστά στο ερώτημα: «Ποια είναι η πρώτη αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού;».
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail) καθώς και την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Ο διαγωνισμός μας έφτασε στη λήξη του. H ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ερώτηση «Ποια είναι η πρώτη αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού;» ΕΙΝΑΙ:
"Το παιδί θα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται σε τούτη τη Διακήρυξη. Τα δικαιώματα αυτά αναγνωρίζονται σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά χωρίς διάκριση φυλή, χρώματος, φύλλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσεως του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του."

Οι 8 τυχεροί νικητές που κερδίζουν από 1 βιβλίο της νέας σειράς των Εκδόσεων Μεταίχμιο «Τα δικαιώματα του παιδιού» είναι:

1. Μαρία Τερζανίδου
2.
Μαυροβουνιώτη Θεοφανώ
3. Κατερίνα Πέππα
4. Χρυσούλα Γαλμπάδη
5.  Αρετή Γιαννιώτη
6. Αγγελική Παπαθανασίου
7.  Κατερίνα Ταραζά
8.  Έφη Κωτσοπούλου

Οι νικητές μπορούν να παραλαμβάνουν τα βιβλία τους από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις παρακάτω διευθύνσεις:
*Ιπποκράτους 118, 11472 – Αθήνα, Τηλ.211 300 3500 Fax: 211 300 3562 
*Ασκληπιού 18, 106 80 Αθήνα, τηλ.: 210 3647433 FAX: 211 3003562
*Ολύμπου  81, 546 31 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 250075, 2310 260085, FAX: 2310 260085

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.