Αρχική Νέα Κηπουρική για παιδιά

Κηπουρική για παιδιά

Δώστε στα παιδιά χώρο και χρόνο να ασχοληθούν με εργασίες της γης, να πιάσουν στα χέρια τους χώμα και να το επεξεργαστούν. Στη συνέχεια, παροτρύνετέ τα να ασχοληθούν με μια εύκολη κηπευτική εργασία.

Φυτεύοντας Αβοκάντο

1. Με προσοχή κόψτε ένα αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Βυθίστε το σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά.

2. Κόψτε 1 εκατοστό από τη μυτερή άκρη που έχει το κουκούτσι και φυτέψτε το υπόλοιπο στο χώμα μιας μικρής γλάστρας έτσι, που η κομμένη επιφάνεια να φαίνεται εκτεθειμένη. Ποτίστε και βάλτε τη γλάστρα σε ένα ζεστό, φωτεινό σημείο.

3. Κρατήστε το χώμα της γλάστρας υγρό και μετά από μερικές εβδομάδες θα δείτε πως από τη μέση του κουκουτσιού θα αρχίσει να βγαίνει δειλά δειλά ένας βλαστός.

4. Μετά από μερικές ακόμα μέρες, το βλαστάρι θα ψηλώσει και σταδιακά θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα φύλλα. Τώρα, πρέπει να δείτε τι θα κάνετε με αυτό το φυτό, που θα γίνει σιγά-σιγά ένα αρκετά μεγάλο δέντρο!

Πηγή: Ιδανικό Σπίτι


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.