Αρχική Νέα Κοινοτικό κονδύλι δίνει ελπίδα για παιδικούς σταθμούς

Κοινοτικό κονδύλι δίνει ελπίδα για παιδικούς σταθμούς


Κι εκεί που χιλιάδες παιδιά αναμενόταν να μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, κάτι φαίνεται να αλλάζει, καθώς η κυβέρνηση πλέον εναγωνίως αναζητεί τρόπους για να απορροφηθούν όσο το δυνατό περισσότερα από τα 96.000 παιδιά για τα οποία έχουν κατατεθεί αιτήσεις. Ειδικά φέτος, όπου οι αιτήσεις πολιτών προς τους δήμους προκειμένου να αποστείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν αυξηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τελευταία νέα λοιπόν το ποσό των 31 εκατ. ευρώ -από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ που αφορούν το πρόγραμμα Διοικητική Μεταρρύθμιση- θα αποδοθούν στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να καλύψουν το κόστος 11.625 θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των ΟΤΑ. Επίσης μελετάται και η δυνατότητα απορρόφησης παιδιών από ιδιωτικούς σταθμούς, με μικρή οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους

Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι δήμοι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μόνο 42.000 παιδιών, ενώ η κυβέρνηση αναζητεί κονδύλια προκειμένου να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.