Αρχική Νέα Κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα για το 2012 το Χάρβαρντ

Κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα για το 2012 το Χάρβαρντ

Κι ενώ η παραπάνω είδηση μπορεί να θεωρηθεί κάτι περισσότερο από αναμενόμενη, αφού σύμφωνα με την λίστα της Σαγκάης, η οποία θεωρείται μία από τις εγκυρότερες αξιολογήσεις διεθνώς στον τομέα της εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εξακολουθεί να είναι το καλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο, τα δύο ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα που μας εκπροσωπούσαν στη συγκεκριμένη λίστα, καταποντίστηκαν κατά 100 μονάδες.

Συγκεκριμένα, τα δύο ελληνικά Πανεπιστήμια, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκονται στις θέσεις 301-400, πράγμα που σημαίνει ότι σε ένα χρόνο έπεσαν εκατό θέσεις.

Στην πρώτη δεκάδα δεν υπάρχουν μεταβολές σε σχέση με πέρυσι. Δεύτερο καλύτερο πανεπιστήμιο είναι το Στάνφορντ, τρίτο το ΜΙΤ και τέταρτο το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Ακολουθούν ακόμη τέσσερα αμερικανικά πανεπιστήμια (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Καλιφόρνιας, Πρίνστον, Κολούμπια, Σικάγο) και η δεκάδα συμπληρώνεται με ένα άλλο βρετανικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Πλην Βρετανίας, το πρώτο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 37η θέση και είναι το γαλλικό Paris 11, ενώ ακολουθεί στην 42η θέση το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

Κι αν αναρωτιέστε με ποια κριτήρια αξιολογούν τα ιδρύματα οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ζια Τονγκ της Σαγκάης, αυτά είναι, μεταξύ άλλων, ο αριθμός των απόφοιτων και των πανεπιστημιακών που βραβεύονται με Νόμπελ, οι δημοσιεύσεις και τα «κατά κεφαλήν επιτεύγματα» σε σχέση με το μέγεθος του ιδρύματος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.