Αρχική Βιβλία Κυκλοφορώ και τραγουδώ

Κυκλοφορώ και τραγουδώ

Το βιβλίο αυτό μαζί με το συνοδευτικό CD περιλαμβάνει 13 καινούρια τραγούδια για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου υπάρχουν τα λόγια με τις ζωγραφιές από τα τραγούδια του CD. Στο δεύτερο μέρος θα βρείτε παιδαγωγικές δραστηριότητες που απευθύνονται αφ΄ ενός στα παιδιά -που είναι άλλωστε και οι βασικοί αποδέκτες- αφ΄ ετέρου στους γονείς και εκπαιδευτικούς που θα βοηθήσουν στην διεκπεραίωσή τους.

Ακροστιχίδες, κολλάζ, παζλ, μικρά αινίγματα, αντιστοιχίσεις και ασκήσεις μέσα από το καλλιτεχνικό πρίσμα της ζωγραφικής και της μουσικής στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής συμπεριφοράς και οικολογικής συνείδησης.

Τα τραγούδια λειτουργούν και ως αυτοτελείς ιστορίες, οι οποίες από μόνες τους μπορούν να δραματοποιηθούν από τα παιδιά στα σχολεία μας αλλά και από ομάδες θεατρικού παιχνιδιού. Μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα σε εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής και χορού ή σε μουσικούς που θα ήθελαν να τα διδάξουν σε συνδυασμό επίσης με τη μιμική τους έκφραση.

Στα περισσότερα κομμάτια ακούγονται οι φωνές των παιδιών που ζωντάνεψαν όλη την ατμόσφαιρα των τραγουδιών.

Έντεκα οργανικές εκτελέσεις ολοκληρώνουν το περιεχόμενο του CD. Τα τραγούδια προορίζονται, πέρα από την απλή ακρόασή τους, για τη χρήση τους σε σχολικές εκδηλώσεις και θεατρικές δραστηριότητες. Μέσα από την μουσική και την ζωγραφική αλλά και μέσα από τις άλλες δραστηριότητες αυτού του πονήματος τα παιδιά ψυχαγωγούνται, χαίρονται και βιώνουν την μάθησης με έναν άλλο τρόπο, πιο δημιουργικό.

Συγγραφέας: Γιώργος Λαπαδάκης
Eκδόσεις: Όνειρα
ISBN: 978-960-88997-2-8
Σελίδες: 64


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.