Αρχική InfoMommy Νέα Ο Κώστας Ζουράρις στο Public Συντάγματος!

Ο Κώστας Ζουράρις στο Public Συντάγματος!

Με αφορμή την εθνική μας εορτή, ο Κώστας Ζουράρις παρουσιάζει τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη μέσα από την ιδιαίτερη και πάντα ανατρεπτική του ματιά

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 19.00, ο συγγραφέας Κώστας Ζουράρις θα παρευρεθεί στο Public Συντάγματος για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Να την χέσω τέτοια λευτεριά όπου θα κάμω εγώ εσένα πασιά», στο πλαίσιο του εθνικού εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Ξενοφών Μπρουντζάκης, συγγραφέας και δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Ποντίκι». Tο βιβλίο φέρνει πάλι στο προσκήνιο τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, το οποία κι εξετάζει από τη μεριά της πολιτικής επιστήμης. Αναδεικνύει τα στοιχεία του Μακρυγιάννη που χαρακτηρίζουν την αμετάλλακτη ελληνική πολιτική θεωρία ἐς ἀεί, δηλαδή, την μόνιμη ασέβεια κατά των ισχυρών, τον Αριστοφάνειο χλευασμό εναντίον κάθε εξουσίας, την επιείκεια, το «εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον καὶ τὸ ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον».

Το βιβλίο προσφέρει στον αναγνώστη ένα μπουκέτο από ιδέες που πραγματεύονται την ειρωνεία, την ωριμότητα, τη φιλανθρωπία, τη στρατηγική ιδιοφυία, καθώς και τη διακριτική ορθοπραξία. Πρόκειται για ένα βιβλίο-στολίδι για την ελληνική κληρονομιά, που επεκτείνεται πέρα από τις παγιωμένες αντιλήψεις που έχουμε για την Ελλάδα του 1821.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.