Αρχική InfoSchool Δημοτικό Λάβετε μέρος στο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων

Λάβετε μέρος στο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων

Ένας πολύ ενδιαφέροντας διαγωνισμός ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες και αν είστε δάσκαλοι ή καθηγητές με έφεση στις νέες τεχνολογίες και τη χρήση πολυμέσων κατά την εκπαιδευτική διαδιακασία, μη διστάσετε να δηλώσετε συμμετοχή και να κερδίσετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε στη Μόσχα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων.

Πώς συμμετέχω;
Βήμα Πρώτο
Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τον διαγωνισμό και να βρεις ιδέες και υποστηρικτικό υλικό τότε κάνε εγγραφή στέλνοντας το ονοματεπώνυμο σου στο email Mathisi@microsoft.com και θα σου αποσταλούν νέα για τον Διαγωνισμό, πόροι, εργαλεία και ιδέες από σχέδια μαθημάτων καθώς και νέα της Microsoft για την εκπαίδευση.

Βήμα Δεύτερο
Εάν έχεις δημιουργήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer και άλλα εργαλεία Microsoft τότε ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία:
• Κατέβασε την παρουσίαση συμμετοχής από εδώ.
• Συμπλήρωσε την παρουσίαση με την εκπαιδευτική σου δραστηριότητα σύμφωνα με τις οδηγίες σε κάθε διαφάνεια
• Στείλε την παρουσίαση στο email Mathisi@microsoft.com
• Οι διακριθέντες θα ανακοινωθούν μετά την λήξη του Διαγωνισμού στις 7 Ιανουαρίου 2011
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης;
Οι παρουσιάσεις αξιολογούνται με βάση τα παρακάτω κριτήρια :
• Πρωτοποριακή χρήση τεχνολογίας
• Εμπλοκή μαθητών
• Διαθεματικότητα
• Θετικός αντίκτυπος στη μαθησιακή διαδικασία
Τι κερδίζουν οι διακριθέντες του διαγωνισμού;
Μετά την λήξη του διαγωνισμού θα διακριθούν 3 εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Μόσχα τον Μάρτιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας και να συναντήσουν άλλους εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη.

Εάν διακριθούν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό τότε θα λάβουν παγκόσμια αναγνώριση και θα συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων τον Νοέμβριο του 2011 στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια μοναδική εμπειρία!

Πότε Τελειώνει ο Διαγωνισμός;Ο διαγωνισμός τελειώνει την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011.

Έχω κάποια ερώτηση για τον διαγωνισμό.
Εάν υπάρχει κάποια ερώτηση για τον διαγωνισμό παρακαλώ στείλετε την ερώτηση σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Mathisi@microsoft.com
• Δωρεάν εργαλεία, εφαρμογές και services.

O Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων γενικά

Ο Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων / Καθηγητών προσβλέπει στην ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα, μέσα από το διαγωνισμό, ενθαρρύνεται η προώθηση και ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, κ.λ.π.

Κάποια ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα τόσο στο θέμα όσο και στις τεχνικές/τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν, η συμμετοχή των μαθητών στην όλη διαδικασία, καθώς και τα εμφανή αποτελέσματα στον τρόπο διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου που επιλέχθηκε.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων ξεκινάει το φθινόπωρο κάθε έτους. Οι εκπαιδευτικοί με τις εργασίες που θα διακριθούν θα ταξιδέψουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων σε κάποια χώρα της Ευρώπης (ανάμεσα στις χώρες που έχουν φιλοξενήσει τον διαγωνισμό είναι το Παρίσι, το Ζάγκρεμπ, η Βιέννη, το Βερολίνο κ.α.). Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη, να συζητήσουν με εμπειρογνώμονες της εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο και να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες. Εάν διακριθούν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, τότε θα ταξιδέψουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων σε κάποιο σημείο του κόσμου (ανάμεσα στις χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός είναι η Βραζιλία, η Αμερική, η Αφρική κ.α.) για μια μοναδική συνάντηση εκπαιδευτικών από όλον τον κόσμο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.