Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Λαμβάνετε φυλλικό οξύ για πιο έξυπνα παιδιά

Λαμβάνετε φυλλικό οξύ για πιο έξυπνα παιδιά

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σήμερα πλέον η λήψη του θεωρείται απαραίτητη. Οι ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Johns Ηopkins υποστηρίζουν ότι οι έγκυες που λαμβάνουν φυλλικό οξύ και σίδηρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γεννούν πιο έξυπνα παιδιά, τα οποία έχουν καλύτερο έλεγχο των κινήσεών τους σε σχέση με εκείνα που η μητέρα τους δεν ελάμβανε τις δύο ουσίες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η έλλειψη σιδήρου και μάλιστα από την αρχή της ζωής ενός ανθρώπου μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, στη βιοχημεία αλλά και στον μεταβολισμό του, επηρεάζοντας τόσο την πνευματική του ανάπτυξη όσο και την κινητικότητά του.
«Ο σίδηρος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος παράγοντας στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί την πιο διαδεδομένη διατροφική ανεπάρκεια στον πλανήτη, αφού υπολογίζεται ότι περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν λαμβάνουν σίδηρο μέσω της διατροφής τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν 676 παιδιά ηλικίας 7-9 ετών, τις μητέρες των οποίων παρακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους έδιναν φυλλικό οξύ και σίδηρο. Μελετώντας τις επιδόσεις τους στο σχολείο, τον έλεγχο των κινήσεών τους αλλά και γενικότερα τις ικανότητές τους, διαπίστωσαν ότι ήταν πιο έξυπνα και είχαν καλύτερη κινητικότητα από εκείνα που οι μητέρες τους δεν λάμβαναν φυλλικό οξύ και σίδηρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.