Αρχική Fun Time Κατασκευές στο σπίτι: Λιλιπούτειοι κηπουροί εν δράσει!

Κατασκευές στο σπίτι: Λιλιπούτειοι κηπουροί εν δράσει!

Τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, το μόνιμο παράπονο των παιδιών είναι ότι δεν έχουν να κάνουν καμία δραστηριότητα. Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών και αδράξτε την ευκαιρία να φτιάξετε μαζί τους κατασκευές που δεν μπορούσατε να κάνετε το προηγούμενο διάστημα λόγω βεβαρυμένου προγράμματος. Το infokids σας προτείνει πρωτότυπες και πάνω απ' όλα οικονομικές προτάσεις που θα μεταμορφώσουν αντικείμενα της καθημερινότητας σε υπέροχους ανακυκλωμένους κήπους για την βεράντα και το μπαλκόνι σας! Καλλιεργώντας τον κήπο το παιδί έχει την ικανοποίηση να φροντίζει κάτι δικό του ενώ παράλληλα είναι ένας έξυπνος τρόπος να αποκτήσει το παιδί περιβαλλοντική συνείδηση.


Παπούτσια γλαστράκια

Αν το παιδάκι σας αρνείται να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι τα αγαπημένα του παπούτσια έχουν μικρύνει και πλέον δεν μπορεί να τα φορά στις εξόδους του, δώστε του τη δυνατότητα να τα θαυμάζει και να τα περιποιείται στη βεράντα τώρα που φιλοξενούν εντός τους καλοκαιρινούς σπόρους.

Υλικά:

παλιά παπούτσια
πέτρες/ χαλίκια
χώμα
φτυάρι
γάντια
νερό
σπόροι
ποτιστήρι

Εκτέλεση:

Βγάλτε τα κορδόνια από τα παλιά πούτσια και ανοίξτε τη "γλώσσα" των παπουτσιών. Πλύντε τις πετρούλες/ χαλίκια και τοποθετήστέ τα στον πάτο των παπουτσιών. Βάλτε τα γάντια και με το φτυάρι ρίξτε χώμα μέσα στα παπούτσια μέχρι το σημείο της "γλώσσας". Με τα δάχτυλα σας κάντε τρυπούλες στο χώμα και βάλτε μέσα τους σπόρους. Σκεπάστε με λίγο χώμα. Με το ποτιστήρι ρίξτε λίγο νερό μέχρι να γίνει το χώμα νωπό. Να θυμάστε ότι γλάστρες και γλαστράκια απαιτούν τουλάχιστο δύο φορές τη βδομάδα πότισμα. Σε λίγες μέρες μετά τη φύτευση, το παιδάκι σας θα καμαρώσει τους κόπους του να υλοποιούνται καθώς οι σπόροι θα ανθίσουν και το λιλιπούτειο κηπάκι του θα δώσει το ανθηρό του παρόν.


Ρόδα κρεμαστός κήπος

Η συγκεριμμένη κατασκευή είναι μια δημοφιλής καλοκαιρινή δραστηριότητα στο εξωτερικό. Προτείνεται κυρίως για το εξοχικό ή το σπίτι στο χωριό καθώς λόγω χώρου αλλά και μορφολογίας είναι πιο εύκολη η κατασκευή σε τέτοια περιοχές. Τα παιδιά σας θα διασκεδάσουν και θα δούν ότι το παλιό σκαμένο ελαστικό από το αυτοκίνητο μπορεί να αξιοποιηθεί με εναλλακτικό τρόπο.

Υλικά:

παλιό ελαστικό από αυτοκίνητο/ μηχανάκι
πέτρες/ χαλίκια
χώμα
φτυάρι
γάντια
νερό
σπόροι
ποτιστήρι
μπογιά στο χρώμα της επιλογής σας
πινέλο

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά το ελαστικό ούτως ώστε να καθαρισθεί πλήρως από βρωμιές, ακαθαρσίες. Προαιρετικά μπορείτε να το βάψετε στο χρώμα της επιλογής σας και να το αφήσετε να στεγνώσει. Ουσιαστικά επαναλαμβάνετε τη διαδικασία που προαναφέρθηκε και στην κατασκευή με τα παπούτσια, υπολογίζοντας βέβαια ότι απαιτείται περισσότερο χώμα και σπόροι λόγω του όγκου της γλάστρας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η αυλή του εξοχικού σας θα μεταμορφωθεί σε όαση και ο μικρος κηπουρός θα παινεύεται για το αριστούργημά του.

Το καφάσι του μανάβη γίνεται η γλάστρα του κηπουρού

Το καφάσι ακολουθώντας τις προαναφεθείσες τεχνικές μπορεί να γίνει η τετράγωνη γλάστρα που θα φιλοξενήσει τις κηπουρικές ανησυχίες του παιδιού σας. Το μανάβικο της γειτονιάς ή ο αγαπημένος παραγωγός της λαικής θα σας προμηθεύσει το απαραίτητο καφάσι και από εκεί και πέρα, αφήστε στο παιδάκι σας την πρωτοβουλία να διαμορφώσει εκείνο το προσωπικό του γλαστράκι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.