Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Μάστιγα η εφηβική πορνεία στην Αμερική

Μάστιγα η εφηβική πορνεία στην Αμερική

Η εφηβική πορνεία στην Αμερική παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times που καταδεικνύει ότι τα κρούσματα αυτά έχουν πάρει τη μορφή φαινομένου που συναγωνίζεται την κατάσταση που επικρατεί στη Καμπότζη και την Ινδία που κατέχουν τα θλιβερά πρωτεία στο trafficking ανήλικων κοριτσιών.
Τα περισσότερα κορίτσια βρίσκονται αιχμάλωτες κάποιου προαγωγού που τις εξωθεί στην πορνεία παρά τη θέλησή τους, αναγκάζοντάς τα να βγαίνουν στο πεζοδρόμιο με στενά και προκλητικά ρούχα αναζητώντας τον ευκαιριακό επί πληρωμή έρωτα, αγνοώντας τους ενδεχόμενους κινδύνους. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία της αμερικανικής κοινής γνώμης κωφεύει και κλείνει οικοθελώς τα μάτια μπροστά στο γεγονός, ισχυριζόμενη ότι τα κορίτσια επέλέξαν μόνα τους το δρόμο του αγοραίου έρωτα, αρνούμενη να αποδεχθεί ότι υπάρχει μια ανθίζουσα βιομηχανία πληρωμένου σεξ.
Ο αρθρογράφος μάλιστα κάνει λόγο για προφανή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παίρνει τεράστιες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι οι έφηβοι πέφτουν θύματα σεξουαλικής και οικονομικής εκμετάλλευσης ακουσίως. Προς επίρρωση του δημοσιεύματος παρουσιάζεται το βιβλίο για τα κυκλώματα πορνείας “Girls Like Us” της Rachel Loyd που έχει υπάρξει θύμα των κυκλωμάτων του αγοραίου έρωτα. Η Loyd στο βιβλίο περιγράφει την έλλειψη αυτοεκτίμησης και σε πολλές περιπτώσεις την έλλειψη ανεύρεσης εναλλακτικών λύσων από πλευράς κοριτσιών που θέλουν να ξεφύγουν από τα κυκλώματα αλλά δεν μπορούν. Η ίδια κατάφερε να ξεφύγει από τον μαστροπό της, όταν αυτός την έδειρε σχεδόν μέχρι θανάτου.
Για την Loyd το φως στο σκοτεινό τούνελ της πορνείας άναψε. Άφησε πίσω το μελανό παρελθόν και κοιτάει μπροστά για ένα καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον. Όμως, στα πεζοδρόμια των μεγαλουπόλεων της Αμερικής, της χώρας του μεγάλου ονείρου, υπάρχουν ακόμα πολλά κορίτσια που ξεπουλούν το κορμί τους για μια χούφτα δολλάρια. Γιατί τελικά η πορνεία δεν είναι προνόμιο μόνο των υπανάπτυκτων χωρών αλλά δυστυχώς και των τεχνολογικά και κοινωνικά αναπτυγμένων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.