Αρχική InfoMommy Συμβουλές Μαγειρική σόδα για τις μασχάλες

Μαγειρική σόδα για τις μασχάλες

Αν θέλετε να αποφύγετε τα χημικά αποσμητικά, η μαγειρική σόδα είναι η λύση. Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα στο νερό του μπάνιου ή βάλτε μια μικρή ποσότητα στις μασχάλες σας αφού πλυθείτε. Είναι βέβαιο ότι θα πολεμήσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές με απολύτως φυσικό και ασφαλή τρόπο.

Τι είναι η σόδα και που χρησιμοποιείτε:

Η σόδα είναι μία χημική ένωση με χημικό τύπο NaHCO3. Το συναντάμε με πολλές ονομασίες σόδα μαγειρικής, διττανθρακική σόδα και η χημική της ονομασία όξινο ανθρακικό νάτριο.

Είναι λευκή κρυσταλλική σκόνη αλλά συχνά εμφανίζεται και ως λεπτή σκόνη.

Διαλύεται στο νερό αλλά όχι στην αιθανόλη. Έχει ελαφρώς αλκαλική γεύση που προσομοιάζει στην σόδα πλυσίματος. Είναι συστατικό του ορυκτού Νατρίου και βρίσκεται διαλυμένο σε νερά διαφόρων πηγών ως ιχνοστοιχείο.

Εκτός από το φυσικό περιβάλλον, η σόδα παράγεται και τεχνητά.

Χρησιμποποείται ως πρόσθετο των τροφιμών με το όνομα Ε500.

Η σόδα πρωτίστως χρησιμοποιείται στην μαγειρική. Προστιθέμενη σε ζύμες αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά του τροφίμου και παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Για αυτόν τον λόγο και χρησιμοποιείται ως διογκωτικός παράγοντας. Για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα της διόγκωσης απαραίτητοι είναι και παράγοντες οξύνισης, για παράδειγμα γιαούρτι, χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι, ξύδι κ.α.

Επίσης χρησιμοποιείται στο κρέας για να το κάνει πιο τρυφερό. Η τεχνική αυτή είναι πολύ συνηθισμένη στην κινεζική κουζίνα.

Κατά την παρασκευή ντοματοχυμού, σόδα προστίθεται για να μειώσει την οξύτητα της ντομάτας.

Άλλη μία εφαρμογή είναι στην παρασκευή οσπρίων. Η προσθήκη σόδας την διάρκεια που τα όσπρια μουλιάζουν γίνονται ευκολοπεπτα και μειώνουν το αίσθημα του φουσκώματος μετά την βρώση τους.

Τέλος, στα φρεσκοκομμένα φρούτα αποτρέπεται το μαύρισμά της επιφάνειάς τους με την εμβάπτιση τους σε διάλυμα σόδας.

Εκτός από την μαγειρική, η σόδα έχει πολλές ακόμα οικιακές εφαρμογές.

Είναι σημαντικός καθαριστικός παράγοντας.

Οι οδοντόπαστες με σόδα έχουν λευκαντικό αποτέλεσμα για τα δόντια.

Επίσης πολύ καλό καθαριστικό αποτέλεσμα έχουμε όταν χρησιμοποιείται η σόδα για τρίψιμο ή καθάρισμα.

Διάλυμα σόδας σε ζεστό νερό απομακρύνει την θαμπάδα από ασημένια αντικείμενα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.