Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Μαθήματα και τα Σάββατα ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας

Μαθήματα και τα Σάββατα ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας

Μαθήματα και το Σάββατο προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες θα πρέπει να κάνουν οι μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων, όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

"Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξοικονομήσουμε πόρους και να μην σπαταλιούνται τα ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Όμως η Παιδεία, η Υγεία και η Ασφάλεια πρέπει να περιφρουρηθούν. Ακριβώς γιατί ο πολίτης μέσα στην κρίση, με μειωμένο εισόδημα, έχει ανάγκη από το σχολείο του παιδιού του, το νοσοκομείο, τον πυροσβέστη, τον αστυφύλακα στη γειτονιά του. Σε αυτούς τους τρεις τομείς είναι αναγκαίο να υπάρξει κάποιου είδους διαφοροποίηση."

«Σέβομαι και κατανοώ την πικρία και τα αδιέξοδα στην κάθε οικογένεια. Το να κάνεις, όμως, κατάληψη για να διαμαρτυρηθείς δεν το θεωρώ σωστό. Μπορείς με πολλούς ειρηνικούς τρόπους να διαμαρτυρηθείς. Η Δημοκρατία μας το επιτρέπει. Κλείνουν το σχολείο, αλλά θα αναγκαστούν να πηγαίνουν το Σάββατο για να μη χαθεί ούτε μία εκπαιδευτική ώρα προς όφελος των παιδιών και της Παιδείας» τόνισε, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι καταλήψεις «έχουν γίνει της μόδας» και «στρέφονται εναντίον των ίδιων των μαθητών».

Αναφερόμενη στις καταστροφές που έγιναν σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας έκανε λόγο για «επικίνδυνα φαινόμενα». «Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ειδοποιούνται οι Αρχές. Εχουν υποχρέωση τα στελέχη της εκπαίδευσης να ειδοποιούν τις Αρχές. Δεν μπορεί το υπουργείο να είναι σε όλα τα σχολεία» είπε.

Για το θέμα των σχολικών βιβλίων, η κυρία Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση μέσα στον Οκτώβριο θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.