Αρχική InfoSchool Δημοτικό Κάρτα Υγείας για τους μαθητές της Αθήνας

Κάρτα Υγείας για τους μαθητές της Αθήνας

Στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσιάστηκε για άλλη μια χρονιά η συνέχιση του πολυδύναμου και πολύπλευρου Προγράμματος «Σχολεία! Πάμε Αθήνα!» για το έτος 2010-2011 και της Μαθητικής Κάρτας Υγείας προς τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Χρήστος Τεντόμας, Δημοτικός Σύμβουλος, υπεύθυνος για τα θέματα της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας κατά την παρουσίαση τόνισε: «Στη Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου της Αθήνας συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις, που αναβαθμίζουν την ποιότητα των σχολικών υποδομών. Συνεχίζουμε να διοργανώνουμε εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και δημιουργικές δράσεις για τους μαθητές μας. Συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για το μαθητή, την οικογένεια, τον εκπαιδευτικό. Πιστεύω ακράδαντα ότι και η Μαθητική Κάρτα Υγείας είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που θα ενισχύσει τις οικογένειες των μαθητών μας και θα σταθεί δίπλα τους στα δύσκολα. Με τη δράση αυτή, είναι απόλυτα σαφές, ότι θέλουμε να στηρίξουμε το μαθητή και την οικογένειά του με ουσιαστικό τρόπο. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα τους. Να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Έτσι αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας απέναντί τους. Έτσι, την κάνουμε πράξη. Με ουσιαστικές ενέργειες κοινωνικής μέριμνας».
Το πρόγραμμα δράσεων, εκδηλώσεων και επικοινωνίας «Σχολεία! Πάμε Αθήνα!» συνεχίζεται από το Δήμο Αθηναίων για τρίτη συνεχή χρονιά, και απευθύνεται στους 62.000 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία όλων των μαθητών όλων των σχολείων της Αθήνας, καθώς και για την ευρύτερη κοινωνική συμμετοχή, έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα ζητήματα της σχολικής κοινότητας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, και με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητριών και των μαθητών της πόλης της Αθήνας, ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει στις οικογένειές τους τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης των παιδιών, με την έκδοση της ατομικής Κάρτας Υγείας.

Τι περιλαμβάνει η Μαθητική Κάρτα
Η Μαθητική Κάρτα Υγείας περιλαμβάνει την κάλυψη δαπανών νοσοκομειακής περίθαλψης και ιατροφαρμακευτικών εξόδων σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς και την κάλυψη των δαπανών επείγοντος περιστατικού. Οι καλύψεις θα ισχύουν κατά τις ώρες μαθημάτων, διαλειμμάτων, εκδρομών και εκδηλώσεων του σχολείου, καθώς και μια ώρα πριν, κατά τη μετάβαση στο σχολείο, και μια ώρα μετά την επιστροφή των ασφαλιζομένων μαθητών στο σπίτι. Σε πρώτη φάση η Κάρτα Υγείας απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αθηναίων. Θα ακολουθήσει δεύτερη φάση, για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Γυμνασίων και Λυκείων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.