Αρχική Νέα Μαθητικός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός: Ο βυθός μέσα από τη μάσκα μου

Μαθητικός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός: Ο βυθός μέσα από τη μάσκα μου

Για τα παιδιά η επαφή με τη θάλασσα είναι τρόπος ζωής – μέσα απ’ αυτήν ψυχαγωγούνται, μορφώνονται, αθλούνται. Η ευαισθητοποίησή τους πάνω στα θέματα της προστασίας του θαλάσσιου πλούτου έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο γιατί αφορά ένα στοιχείο εξαιρετικά πολύτιμο για τα ίδια αλλά κυρίως γιατί τα παιδιά αποτελούν το επίκεντρο κάθε περιβαλλοντικής προσπάθειας με προοπτική στο μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη συνεχή υποβάθμιση που υφίσταται το θαλάσσιο οικοσύστημα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ανθρώπινης δραστηριότητας, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και το ΟΙΚΑΔΕ, το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου, διοργανώνουν τη σχολική χρονιά 2009-2010 Καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα: «Ο βυθός μέσα από τη μάσκα μου».

Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών A’ βάθμιας και B’ βάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την αξία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, τους κινδύνους που την απειλούν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε τα ευαίσθητα θαλάσσια οικοσυστήματα. Τα παιδιά επιστρατεύοντας την ευαισθησία, τη φαντασία και την αγάπη τους για τη θάλασσα θα φιλοτεχνήσουν ζωγραφικά και φωτογραφικά έργα εμπνευσμένα από το πολύτιμο υγρό στοιχείο και θα εκφράσουν με το δικό τους τρόπο την επιθυμία τους για προστασία του υπέροχου θαλάσσιου κόσμου.

Τα έργα ζωγραφικής και οι φωτογραφίες των νέων θα παρουσιαστούν τον Απρίλιο του 2010 σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο της Αθήνας σε μία 4ημερη έκθεση ανοιχτή στο ευρύ κοινό, την οποία θα μπορούν να επισκεφθούν τόσο οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, οι φίλοι και οι συγγενείς τους όσο και μαθητές από διάφορα σχολεία.
Μια επιτροπή αποτελούμενη από καλλιτέχνες θα επιλέξει και θα βραβεύσει σε κάθε κατηγορία τα έργα που θα ξεχωρίζουν από άποψη φαντασίας και καλλιτεχνικής δημιουργικότητας.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης.
Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: 25 Νοεμβρίου 2209.

Τα έργα πρέπει να παραδοθούν στο Δίκτυο Μεσόγειος SOS μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2010.

Αποστολή της  φόρμας συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@medsos.gr

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη φόρμα συμμετοχής


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.