Αρχική InfoMommy Νέα Μανώλης Ρασούλης - Στη ρωγμή του χρόνου: Αφιέρωμα στο θέατρο Badminton (19/3)

Μανώλης Ρασούλης - Στη ρωγμή του χρόνου: Αφιέρωμα στο θέατρο Badminton (19/3)

Φίλοι και συνεργάτες του Μανώλη Ρασούλη θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί στην ίδια σκηνή για να τραγουδήσουν τα αγαπημένα μας τραγούδια του στο θέατρο Badminton την Δευτέρα 19 Μαρτίου. Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο «Τα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού».

Συμμετέχουν:

Πέτρος Βαγιόπουλος, Παντελής Θεοχαρίδης, Λάμπρος Καρελάς, Δημήτρης Κοντογιάννης, Χρήστος Νικολόπουλος, Νίκος Ξυδάκης, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Παπάζογλου, Ορφέας Περίδης, Ναταλία Ρασούλη, Γιώργος Σαρρής, Χανιώτες Ριζίτες

Ο Μανώλης Ρασούλης (Ηράκλειο Κρήτης 1945-Θεσσαλονίκη 2011), στα τέλη της δεκαετίας του '70 ήρθε σαν σίφουνας στο ελληνικό τραγούδι. Κατάφερε εξ αρχής να γράψει δυνατούς, πρωτότυπους, αποφθεγματικούς, απλούς και κατανοητούς απ' όλον τον κόσμο στίχους, χρησιμοποιώντας ωστόσο και πολλά λόγια στοιχεία, ενταγμένα όμως ουσιαστικά μέσα στα τραγούδια του, σαν αναπόσπαστα στοιχεία της δομής τους, που όχι μόνο δεν ενοχλούσαν αλλά φώτιζαν πολύ περισσότερο το περιεχόμενό τους.Είχε κατανοήσει πόση αμεσότητα, σοβαρότητα και δύναμη έκρυβαν οι στίχοι των παλιών λαϊκών τραγουδιών μέσα στην απλότητά τους. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τη στιχουργική του πορεία: Επειδή του έδωσε όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την δυνατότητα να γίνει δημιουργικός ανατροπέας και επομένως ουσιαστικός συνεχιστής του λαϊκού τραγουδιού. Γιατί πιστεύω ότι τίποτα δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν αλλάξει. Ο Ρασούλης διέθετε ένα εκρηκτικό ταλέντο και μια ευρύτατη καλλιέργεια. Όμως ταυτόχρονα υπήρξε ένα ανήσυχο πνεύμα, ένας ενεργός πολίτης, ένας μαχητής. Εξακολουθούσε να δηλώνει και να είναι αριστερός. Αντιμετώπισε το ελληνικό τραγούδι ως πολιτικό κατά βάση ζήτημα και αγωνίστηκε και μέσα από τους στίχους του με πολιτικούς όρους. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, πέρασαν αβίαστα, φυσιολογικά και μπορέσουμε να εξηγήσουμε το φαινόμενο Ρασούλης.

Συντελεστές:

Αφηγήσεις: Βάσω Αλαγιάννη & Γ. Ι. Κοντογιάννης

Τη Λαϊκή ορχήστρα «ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ» διευθύνει ο Δημήτρης Μαργιολάς

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός


Πού
: Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή
Πότε: 19 Μαρτίου στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων 10/15/20/25€
Προπώληση εισιτηρίων Τηλ.: 210 88 40 600| ticketnet.gr | viva.gr 13855


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.