Αρχική Uncategorized Μαραθώνιος παραμυθιού (20-22/5)

Μαραθώνιος παραμυθιού (20-22/5)

"Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν κόσμο θλιβερό, μια παρέα αποφάσισε να κάνει κάτι μαγικό…"

Έτσι, "Μυθικά και Παραμυθένια" τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να ετοιμάσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση μαραθώνιας αφήγησης παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους.

Στο κτίριο του συλλόγου, στην κεντρική πλατεία Χαλκηδόνας, το σκηνικό έχει αλλάξει. Με τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης μεταμορφώνεται: Στο πάτωμα έχουν στρωθεί χαλιά και μαξιλάρες, από το ταβάνι κρέμονται λαμπερά αστεράκια...

Όλα πρέπει να προδιαθέτουν τον επισκέπτη για να αποδράσει νοερά στον απέραντο κόσμο της φαντασίας, όπου το όνειρο αναμιγνύεται με το γέλιο, το δάκρυ με την ελπίδα, οι στόχοι με το άπειρο και τα όρια είναι άγνωστα.

Το ταξίδι στο παραμύθι ξεκινά αύριο, Παρασκευή, από τις 9 το πρωί και ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 9 το βράδυ. Περισσότεροι από 150 αφηγητές έχουν ήδη συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν ενώ πρώτοι και…καλύτεροι ενδιαφερόμενοι για να ακούσουν τις αφηγήσεις τους είναι τα παιδιά!

Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες σχολεία από τους γειτονικούς νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, αλλά και από Κοζάνη και Κομοτηνή.

Τις βραδινές ώρες μέχρι τα ξημερώματα, τα παραμύθια γίνονται "ακατάλληλα για ανηλίκους" ή πιο σωστά, "καταλληλότερα για ενηλίκους".

"Είναι οι ώρες που θα διαβάσουμε παραλλαγές κλασσικών παραμυθιών, πολιτικά παραμύθια και άλλες ιστορίες", επισημαίνει ο γραμματέας του συλλόγου Κωνσταντίνος Σάνδρας.

Η ιδέα ξεκίνησε από την παρέα των μελών του συλλόγου. "Σκεφτήκαμε αρχικά να μαζέψουμε τα παιδιά των φίλων και των συγγενών να τους διαβάσουμε παραμύθια. Στη συνέχεια όμως, είπαμε: "γιατί να μην το κάνουμε αυτό για περισσότερα παιδιά;", σημείωσε ο κ. Σάνδρας.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται για πρώτη φορά και τα μέλη του συλλόγου έχουν κάνει αίτηση για να καταγραφούν στα ρεκόρ Γκίνες.

Οι αφηγήσεις θα αναμεταδίδονται και μέσω διαδικτύου από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Χαλκηδόνας.

Σε 60 ώρες έχουν προγραμματιστεί να διαβαστούν περίπου 600 με 700 παραμύθια. Οι αφηγητές θα είναι άτομα που απλώς επιθυμούν να διαβάσουν μια ιστορία, επαγγελματίες αλλά και ορισμένοι συγγραφείς.

Όποια ώρα και αν περάσει κάποιος από τη Χαλκηδόνα, μπορεί να επισκεφτεί το κτίριο του συλλόγου και να ακούσει ένα παραμύθι. Η είσοδος είναι δωρεάν και σίγουρα κανείς δεν κόβει εισιτήριο για να ταξιδέψει με το νου…

ΠΗΓΗ: ΑΜΕ-ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.