Αρχική Infokids Υγεία Μεταμόσχευση καρδιάς σε βρέφος

Μεταμόσχευση καρδιάς σε βρέφος

Πέντε μηνών σήμερα η μικρή Κάιλι απολαμβάνει την αγκαλιά των γονιών της εκτός νοσοκομείου. Πριν την μεταμόσχευση καρδιάς όλα ήταν διαφορετικά και το μέλλον της φάνταζε σκοτεινό χωρίς ελπίδα ζωής. Η μικρή γεννήθηκε με μια σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια εξαιτίας της οποίας το μωρό αρχικά υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη αλλά η μεταμόσχευση καρδιάς φάνταζε ως η μόνη λύση.

Η μικρή Κάιλι έμεινε για 7 εβδομάδες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών με τους γονείς της απέξω να περιμένουν ένα και μόνο θαύμα. Να βρεθεί μια καρδιά. Βρέθηκαν δυο δυνατές καρδιές, αυτές των γονιών ενός μωρού που χάθηκε αμέσως μετά τη γέννησή του και αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. Η μεταμόσχευση καρδιάς στη μικρή Κάιλι δεν άργησε καθόλου να δείξει τη θετική διαφορά στην υγεία της.

Μπράβο στους γονείς αλλά μπράβο και σε όλους εκείνους που στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα στη πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους πήραν την πιο σημαντική απόφαση...να δωρίσουν τα όργανα ενός αγαπημένου τους προσώπου. Μπράβο και στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας του οποίου η ευαισθησία και η κινητοποίηση του άνοιξε το δρόμο για πολλές μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας.
Πηγή: www.skai.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.