Αρχική Νέα Μην αφήνετε τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη

Μην αφήνετε τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη

«Πώς, τα παιδιά σας δεν βλέπουν τηλεόραση;» Ερώτηση που λέγεται τόσο δεικτικά ώστε να αποδοκιμάσει την απόφαση κάποιων γονιών να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να βλέπουν πολλή ή και καθόλου τηλεόραση. Όσο κι αν σας φαίνεται αδιανόητο, σήμερα οι γονείς αυτοί δικαιώνονται από έρευνα που συνδέει τον υπερβολικό χρόνο μπροστά σε μια οθόνη με τα προβλήματα στις σχέσεις των νέων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο τεύχος Μαρτίου της επιθεώρησης Archives of Pediatric and Adolescent Medicine και σύμφωνα με αυτά, οι γονείς που στερούν από τα παιδιά αυτή τη διασκέδαση δεν πρέπει να αισθάνονται ενοχές, όπως επισημαίνει η Ρόουζ Ρίτσαρντς από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο.
"Ο περιορισμός αυτός μπορεί να έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρότερων σχέσεων ανάμεσα στους νέους, τους φίλους και τους γονείς τους", υποστηρίζει η ίδια.

"Τη δεκαετία του '80 δεν υπήρχαν πολλές εναλλακτικές λύσεις, έτσι οι άνθρωποι έβλεπαν τηλεόραση, αλλά τώρα υπάρχουν άπειρες οθόνες στις οποίες μπορούν να 'κολλήσουν' οι νέοι", υπογραμμίζει η Νεοζηλανδή επιστήμονας.
"Θεωρούμε πως είναι καταστροφικό να παραμένει ένας νέος μπροστά σε μια οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα και συμβουλεύουμε τους γονείς να βάζουν όριο τις δύο ώρες την ημέρα", προσθέτει.
Στην έρευνα Youth Lifestyle Study συμμετείχαν 3.043 έφηβοι από τη Νέα Ζηλανδία, ηλικίας 14 ως 15 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα εμπιστευτικό ερωτηματολόγιο για τον ελεύθερο χρόνο τους και για το πόσο συνδεδεμένοι είναι με τους φίλους και τους γονείς τους.

"Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική χρήση τηλεόρασης και κομπιούτερ επηρεάζει τις σχέσεις με τους γονείς και τους φίλους, στοιχεία πολύ σημαντικά για την υγεία των νέων, γι’ αυτό πρέπει να παρακολουθούνται στενά οι επιπτώσεις στην κοινωνική και ψυχολογική συμπεριφορά των νέων, αλλά και η σωματική κατάσταση και η ευημερία τους", καταλήγει η Ρίτσαρντς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.