Αρχική InfoMommy Υγεία Μην ξεχνάς το τσεκ απ

Μην ξεχνάς το τσεκ απ

Ανεξάρτητα από την ηλικία σου, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς μία φορά το χρόνο είναι ένας προληπτικός ιατρικός έλεγχος, που θα περιλαμβάνει μια σειρά από κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Το περιοδικό τσεκ απ θεωρείται απαραίτητο ως μορφή προληπτικής ιατρικής, εφόσον βοηθά στην πρόωρη διάγνωση ασθενειών και κατ’ επέκταση στην καλύτερη θεραπεία τους. Ο παθολόγος Βασίλειος Κωνσταντίνου μας λέει ότι ένας συνοπτικός, αλλά πλήρης ιατρικός έλεγχος περιλαμβάνει:
Βιοχημικές εξετάσεις αίματος (ασβέστιο, φώσφορο, σάκχαρο, κρεατινίνη, χοληστερίνη HDL, LDL, τριγλυκερίδια, λευκώματα, ουρικό οξύ, αλκαλική φωσφατάση (για άντρες άνω των 40)

Γενική εξέταση ούρων

Γενική εξέταση αίματος - αιμοπεταλίων - ταχύτητα καθίζησης ερυθρών

Έλεγχος βάρους, αρτηριακής πίεσης

Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας

Καρδιογράφημα

Ακτινογραφία θώρακος

Έλεγχος ματιών

Έλεγχος ακοής

Έλεγχος δοντιών-ακτινογραφία γνάθων

Για τις γυναίκες: τεστ ΠΑΠ, μαστογραφία


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.