Αρχική InfoMommy Υγεία Μην ξεχνάς: 30' άσκησης τη μέρα για την υγεία σου

Μην ξεχνάς: 30' άσκησης τη μέρα για την υγεία σου

Εσείς πόσο συχνά ασκείστε; Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ μάς ενθαρρύνει πάντως να αφιερώνουμε μόλις 30 λεπτά την ημέρα σε άσκηση για να περιορίσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 30%.

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «British Journal of Cancer», οι ειδικοί πήραν και ανέλυσαν στοιχεία 20 προηγούμενων μελετώνγια να διαπιστώσουν ότι τα άτομα που ασκούνται τακτικά εμφανίζουν κατά 16% μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν μεγάλους πολύποδες του εντέρου και 30% χαμηλότερο κίνδυνο αυτοί να μετατραπούν σε καρκίνο.

«Η σωματική άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη, όπως η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, η μείωση των φλεγμονών του εντέρου και ο περιορισμός των υψηλών επιπέδων ινσουλίνης» μάς λέει η επικεφαλής της μελέτης δρ Κάθλιν Γουόλιν. Από την άλλη, τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή παρουσιάζουν και αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.

«Ελπίζουμε τα αποτελέσματα αυτά να ενθαρρύνουν περισσότερο κόσμο να υιοθετήσει έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής, αποκομίζοντας εντέλει και τα πολλαπλά οφέλη που συνεπάγεται αυτός για την υγεία», καταλήγει η ειδικός.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.