Αρχική Νέα Μην τα καίτε, δώστε τα

Μην τα καίτε, δώστε τα

Μια μαθητική συνήθεια χρόνων προσπαθεί να αντιστρέψει το υπουργείο Παιδείας, προκηρύσσοντας μέχρι και επιβράβευση των μαθητών. Ο λόγος για τα σχολικά συγγράμματα που είθισται στο τέλος της σχολικής χρονιάς να ρίπτονται στην πυρά, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό όλο το μένος των μαθητών για όσα τράβηξαν το απερχόμενο σχολικό έτος.
Το υπουργείο Παιδείας και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος στο άσχημο τελετουργικό, μέσω ενός εθελοντικού προγράμματος επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων. Συγκεκριμένα, η υπουργός έστειλε το εξής μήνυμα στους μαθητές, λέγοντάς τους: «Αντί να καταστρέφετε τα βιβλία, προσφέρετέ τα στους επόμενους μαζί με ένα σημείωμά σας».
Επιπλέον, σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Β. Κουλαϊδής που εστάλη στα σχολεία, προβλέπεται και ηθική επιβράβευση των μαθητών και των σχολείων που θα συγκεντρώσουν στο τέλος της χρονιάς τα περισσότερα βιβλία σε καλή κατάσταση. Έτσι, τα πρώτα 50 σχολεία θα βραβευτούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από τον ΟΕΔΒ, ενώ υπάρχουν και σκέψεις να παραδώσουν οι ίδιοι οι μαθητές τα βιβλία τους στους επόμενους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.