Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Μια ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια (15/5)

Μια ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια (15/5)

Σήμερα τιμάται η διεθνής ημέρα της οικογένειας που καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θέλοντας να τιμήσει την συνεισφορά του πατέρα και της μητέρας στο θεσμό της οικογένειας. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια και αποσκοπεί στο να στρέψει την προσοχή και της προσπάθειες της πολιτείας και της κοινωνίας στην ευημερία της οικογένειας, τονίζοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών της ώστε να εκπληρώνει σωστά τον θεμελιώδη ρόλο στην κοινωνία καθώς η οικογένεια είναι ένας πανάρχαιος θεσμός που αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας όπου αναπτύσσεται η προσωπικότητα του ατόμου.
Στις μέρες μας, που οι κοινωνίες έχουν γίνει πολυπλοκότερες, η οικογένεια έχει τοποθετηθεί στο "μικροσκόπιο" ειδικών επιστημόνων που προσπαθούν να αναλύσουν τα προβλήματα και την εξέλιξή της και απόρροια όλων αυτών είναι η θέσπιση της διεθνούς αυτής ημέρας. Στο Λευκό Βιβλίο της Ευρωπαϊκής Ενωσης προβλέπεται ο συνδυασμός απασχόλησης και οικογενειακών υποχρεώσεων: Η όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομία -γράφουν οι συντάκτες του- αποτέλεσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία των τελευταίων δεκαετιών υποδηλώνοντας πως είναι ανάγκη, προς το συμφέρον της κοινωνίας συνολικά, να ενισχυθούν αμοιβαία η οικογενειακή και επαγγελματική ζωή.
Γιορτάστε τη σημερινή ημέρα, οργανώντας κάποια οικογενειακή απόδραση, παίζοντας όλοι μαζί παιχνίδια ή παρακολουθώντας μια θεατρική παράσταση ή ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.